Općina Petrijanec nikad nije bila sredina kriminala i okršaja

vv | 21.7.2023. u 19:05h | Objavljeno u Aktualno

- Općina Petrijanec nikad nije bila sredina kriminala i okršaja, a što se imputira u senzacionalističkom tekstu portala, navodi Željko Posavec, načelnik općine Petrijanec, potaknut slučajem o kojem  "vrlo revno izvještava jedan lokalni portal, a koji se zbio u dijelu naselja Donje Vratno".

Kako ukazuje, riječ je o izdvojenim slučajevima u kojima sudjeluje dio mještana iz naselja Donje Vratno i u međusobnim okršajima ne biraju sredstva. 

- Potvrdili su mi to i službenici Policijske postaje Varaždin, a iz razgovora se moglo zaključiti kako se ovakvi pojedinačni incidenti, različitih intenziteta pa i do onih stravičnih u kojima se očito ne biraju sredstva, nažalost, događaju na dnevnoj bazi.

Kako naglašava, mještane Općine Petrijanec krasi rad, poštenje, kultura, pružanje međusobne pomoći u svakodnevnim poljoprivrednim poslovima ali i podmirivanje obaveza, uljuđenost u odnosima, dijalog, tolerancija i strpljivost.

- Ukoliko navedeni portal zaista želi saznati što se dogodilo, što bi po mom skromnom mišljenju trebao istine radi, može priupitati saborskog zastupnika romske nacionalne manjine (srećom, jedini je) koji u subotu 22. srpnja u naselju Gornje Vratno (Općina Cestica) na tamošnjem igralištu organizira malonogometni turnir. Možda bi im dobar izvor informacija o događanjima u Donjem Vratnu mogla biti i lokalna organizacija HDZ-a, koja je razvila posebne odnose s dijelom mještana Donjeg Vratna pred lokalne izbore. Naime, te su svoje unaprijeđene i rekao bih trgovačke odnose pretočili u "Koalicijski ugovor između HDZ-a i HDZ-a tim 2" kojim su svima nama dali do znanja kako im je isključivo stalo do stotinjak glasova i ničeg više, navodi Posavec.

Poručili su to, kako nastavlja,  stavljanjem upravo predstavnika iz Donjeg Vratna na stranačku listu HDZ-a za Općinsko vijeće, predstavničko tijelo koje odlučuje o izrazito bitnim temama za Općinu Petrijanec kao što su proračun, investicije, projekti, planovi i mnoge druge. 

- Štoviše, Ugovor koji su potpisali i njegov Dodatak govori nam da su dva tima HDZ-a podijelili sve pozicije, kao što se ruku pod ruku, drug do druga, gradi brza HDZ-ova pruga. Nimalo ne sumnjam da će u kolektivnom sjećanju mještana Općine Petrijanec ostati ovaj trgovački pokušaj HDZ-a, njihovog tima 1 i tima 2, da ovlada Općinom Petrijanec, ne birajući niti sredstva niti metode, a dokaz tome je i ovaj zadnji incident, zaključuje načelnik u FB objavi Donje Vratno - međusobni sukobi i kojekakve suradnje i planovi.

Galerija slika