Online prijenos misnog slavlja iz župne crkve sv. Petra i Pavla

Varaždinske vijesti | 3.4.2021. u 13:12h | Objavljeno u Aktualno

Ovih dana na osobit način prisjećamo se događaja koji su promijenili tijek svijeta i vijeka. Događaja kojih se spominjemo u svakoj euharistijskoj žrtvi kad god ju slavimo. Događaja koji mijenjaju naš život. Ovih dana slavimo muku i smrt, a osobito vrhunac – uskrsnuće čovjeka i Boga koji je podnio dragovoljnu žrtvu ljubavi prema nama i cijelom čovječanstvu.

Isto tako, ovih se dana također nalazimo u okviru događaja koji mijenjaju tijek svijeta u vijeka. Događaji su to vezani uz pandemiju COVID-a koja je pogodila čitav svijet. Nažalost, u ovoj pandemiji postoji velik broj ljudskih žrtava. To je teško iskustvo proživljavanja muke i smrti, no ako želimo i onu treću stvarnost – uskrsnuće, izbavljenje iz ove situacije, i sami moramo doprinositi tome. U tome nam pomažu savjeti onih koji su stručnjaci za zdravlje kao i postrožene epidemiološke mjere. U tom duhu, Kristovom duhu poslušnosti, i mi smo dužni vršiti ono što se od nas traži.

Svjesni smo velikih okupljanja koja su nastupila s pojavom ljepšeg vremena i vazmenih blagdana, no i dalje ovo nije prilika za opuštanje i napuštanje preporučenoga.

Zbog toga, na blagdan uskrsnuća Gospodinova – Uskrs (Vazam) Općina Petrijanec i njezini suradnici svojim tehničkim znanjem i mogućnostima, a u cilju očuvanja zdravlja mještana osobito starijih, prenosit će na svojim stranicama misu, u nedjelju 04.04.2021. godine u 11:00 sati iz župne crkve sv. Petra i Pavla.  Prijenos će se odvijati preko YouTube kanala, a link će biti dostupan na Facebook stranici Općine. Misu će predvoditi velečasni Ivan Sakač.

Ovim putem potičemo osobito mlade da odvoje dio svog vremena i omoguće svojim obiteljima, majkama i očevima, djedovima i bakama sudjelovanje u najsvetijem činu za vjernike – svetoj misi.

Odaziv na prijenos uživo mise je prošle godine je bio i više nego dobar što znači da su naši mještani to prihvatili i to nam daje poticaj da i dalje radimo na prijenosu uživo iz naše crkve. Samim time potičemo građane da ne izlaze iz svojih kuća te da kontakte s drugima svedu na minimum i to je bio prvenstveni cilj ovog prijenosa, a sve naravno u cilju očuvanja zdravlja svih nas – poručio je načelnik Petrijanca Željko Posavec.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci