Okrugli stol u Saboru: Park prirode Ivančice na mjestu susreta Alpa, Dinarida i Panonskog mora!

vv | 16.2.2023. u 14:49h | Objavljeno u Aktualno

Danas je u Hrvatskom saboru održan okrugli stol "Park prirode Ivančica na mjestu susreta Alpa, Dinarida i Panonskog mora" u organizaciji Kluba zastupnika HDZ-a.

Na okruglom stolu bila je predstavljenja knjiga urednika mr.sc. Romana Ozimeca koja na odličan, jasan i detaljan način prikazuje bogatstvo bioraznolikosti, georaznolikosti, ekoraznolikosti područja budućeg zaštičenog područja, kao i bogatu kulturnu baštinu.

Ravnatelj Duplić iznio je plan predstojećih aktivnosti, te je najavio sastanak na kojem će biti predstavljene granice budućeg zaštićenog područja, te je najavio da će do kraja godine biti završena stručna podloga. Nakon toga slijedi izrada geodetskih podloga. Cijeli postupak planira se završiti do sredine 2024. godine.

- Nadam se da će stručna podloga pokazati kako ovo područje ispunjava uvjete propisane Zakonom o zaštiti prirode i biti proglašeno (sretnim) 13 Parkom prirode.

Zahvaljujem svima sudionicima okruglog stola na konstruktivnoj raspravi prije svega ravnatelju zavoda za zaštitu okoliša i prirode gospodinu Dupliću, ravnatelju uprave za održivi razvoj i konkurentnost turističke zajednice gospodinu Štefičaru, županu Varaždinske županije Anđelko Stričak , brojnim saborskim zastupnicama i zastupnicima, gradonačelnicima i načelnicima s područja Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije, predstavnicima udruga SRD 315 Sjeverozapad , PD Strahinjčica, EKO udruga Naša Ivančica, PD Ivančica, Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, predstavnicima Hrvatskih šuma - rekao je.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci