Odustaje se od izmjene urbanističkog plana sjevernog dijela Varaždina, u tijeku savjetovanje Foto: VV arhiva / ilustracija

Odustaje se od izmjene urbanističkog plana sjevernog dijela Varaždina, u tijeku savjetovanje

Varaždinske vijesti | 5.10.2022. u 16:59h | Objavljeno u Aktualno

U razdoblju od 5. listopada do 4. studenoga provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o stavljanju izvan snage zajedničke odluke o izradi III. izmjene i dopune UPU sjevernog dijela grada Varaždina i, s tim u vezi, izmjene i dopune GUP-a grada Varaždina.

- Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti s ovom Odlukom te prikupljanje mišljenja, primjedbi i prijedloga, kao i eventualno prihvaćanje zakonitih i stručno utemeljenih mišljenja, primjedbi i prijedloga - priopćili su iz Grada.

- Razlozi pokretanja postupka izrade i donošenja III. IiD UPU sjevernog dijela grada i IiD GUP-a utvrđeni su u Izvješću gradonačelnika Grada Varaždina o zaključku stručne analize inicijative koja je zaprimljena u 2020. godini u svrhu utvrđivanja osnovanosti pokretanja postupka za izradu i donošenje prostornih planova, odnosno njihovih izmjena i dopuna od 27. studenoga 2020. godine - navode iz Grada.

- Izvješće obuhvaća Inicijativu/zahtjev za izmjenu UPU sjevernog dijela grada podnesenu od strane UO za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Varaždina 28. listopada 2020. godine, s ciljem da se na prostoru uz križanje Koprivničke ulice i Ulice Ruđera Boškovića omogući izgradnja tlocrtno veće građevine od planirane važećim prostornim planovima. Gradsko vijeće Grada Varaždina Zaključkom je prihvatilo Izvješće na 32. sjednici održanoj 30. studenoga 2020. godine. Prema zahtjevu Odsjeka za izgradnju i održavanje objekata i komunalne infrastrukture UO za gradnju i komunalno gospodarstvo Grada Varaždina od 23. ožujka 2022. godine, gradonačelnik Grada Varaždina je 16. rujna 2022. donio je Zaključak o odustanku od zahtjeva za IiD UPU sjevernog dijela grada. Razlog su pokrenute investicije na drugim lokacijama u gradu Varaždinu te izgrađena komunalna infrastruktura u Gospodarskoj zoni Brezje čime je interes investitora usmjeren na druge lokacije - stoji u priopćenju.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje, kao i sam Nacrt Odluke, nalaze se na web stranici Grada Varaždina (https://varazdin.hr/savjetovanja-sa-zainteresiranom-javnoscu-2022-godini/) pod rednim brojem 28.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem obrasca dostupnog na web stranici Grada, zaključno do 4. studenoga 2022. godine na adresu: Grad Varaždin, Upravni odjel za gradnju i komunalno gospodarstvo, Trg slobode 12/II, Varaždin, s naznakom "Mišljenja, primjedbe i prijedlozi na Nacrt Odluke o stavljanju izvan snage Zajedničke odluke o izradi III. IiD UPU sjevernog dijela grada i s tim u vezi IiD GUP-a grada Varaždina" ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., također putem obrasca.