Odlučeno je! Varaždin ponio titulu najljepšeg adventa! Foto: Arhiva VV

Odlučeno je! Varaždin ponio titulu najljepšeg adventa!

| 6.1.2024. u 14:17h | Objavljeno u Aktualno

Nakon osam dana glasanja i preko 55 tisuća lajkova na FB stranici gradonacelnik.hr, proglašeni su pobjednici ovogodišnjeg, 3. izbora za Najljepši advent u Hrvatskoj kojega je proveo portal gradonacelnik.hr Ministarstva turizma i sporta! U izboru su sudjelovala čak 64 adventa iz 48 gradova i 16 općina, a njihove slike koje su fanovi podijelili 4.565 puta vidjelo je u ovih osam dana 2.111.868 korisnika FB-a!

Najviše lajkova i titulu najljepšega izborili su – u kategoriji velikih gradova Advent u Varaždinu, koji je sa osvojenih 7.074 lajkova uvjerljivi pobjednik i u apsolutnoj kategoriji. Advent u Daruvaru  i Advent u Oroslavju ove su se godine po prvi put prijavili na izbor i trijumfirali u svojim kategorijama – Advent u Daruvaru sa osvojenih 2.690 lajkova pobijedio je u kategoriji srednjih gradova, a Oroslavje sa 2.513 lajkova pobjednik je među malim gradovima.  Ninina čarobna shhhuma – Advent u Općini Velika i ove je godine trijumfirala u kategoriji općina sa osvojenih 1.713 lajkova.

Ovdje treba istaknuti da su se, kako bi se izbjegla mogućnost višestrukih glasova, računali samo lajkovi na FB stranici gradonačelnik.hr-a, a ne i na dijeljenim objavama kojih je svaki advent osvojio višestruko više.

Najljepši adventi u velikim gradovima: Varaždin, Bjelovar, Koprivnica, Virovitica i Vukovar

varazdin-adv-23-1024x614.jpg

Advent u Varaždinu od prvog je dana izbora apsolutni hit ovogodišnjeg izbora za Najljepši advent – na stranici gradonacelnik.hr osvojio je 7.074 lajka i 424 komentara, a fanovi su slike podijelili čak 335 puta, zahvaljujući čemu je varaždinski bajkoviti advent ostvario i rekordni doseg!

Snimka_zaslona_2024-01-06_144303.jpg

Bilo je to treće izdanje ovog izbora u kojem je sudjelovalo 48 gradova i 16 općina, dok se u kategoriji velikih gradova s više od 35 tisuća stanovnika i sjedišta županija natjecalo njih 16. Glas za svoje favorite u osam je dana dalo ukupno 55.200  posjetitelja Facebook stranice portala Gradonačelnik.hr, a sadržaj objava vidjelo je više od 2 milijuna i sto tisuća Facebook korisnika. 

- Zahvaljujemo svima koji su lajkali i dijelili fotografije i animirali svoje prijatelje da daju glas za varaždinski Advent i tako nam omogućili konačni trijumf, nakon što smo u prethodna dva izbora osvojili drugo mjesto. Velika je to nagrada za sav trud koji je uložen u pripremu i realizaciju Adventa u Varaždinu, ali isto tako i poticaj da damo sve od sebe i za manje od godinu dana budemo još kreativniji i čarobniji na ponos Varaždina i njegovih građana. Ipak, najveća su nam nagrada brojni posjetitelji, veliki,  a posebno oni mali, koji su u velikom broju od početka Adventa posjećivali naš grad, uživali u njemu i vraćali se puni pozitivnih dojmova, poručuje TZ-