Odabran izvođač radova, uskoro počinje izgradnja nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo

| 21.10.2024. u 15:00h | Objavljeno u Aktualno

Uzimajući u obzir da je odabrana ponuda 4,97% jeftinija od procijenjene vrijednosti, izuzetno smo zadovoljni s postignutom cijenom s obzirom na to da su u nizu natječaja koji se provode cijene ponuda puno veće od procijenjene vrijednosti, ističe ravnatelj Bosilj

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije sve je bliže novoj zgradi u kojoj će biti smještene sve djelatnosti Zavoda.

Naime, 3. listopada među osam ponuda odabran je izvođač radova na izgradnji zgrade, a riječ je o tvrtki GIC Gradnje d.o.o. iz Rogaške Slatine (Slovenija), s tri podugovaratelja: GIC Gradnje d.o.o. Zagreb (vođenje gradnje tijekom izvođenja radova), Termo Tim (dio strojarskih radova) i Eldus (dio elektroinstalaterskih radova). Procijenjena vrijednost nabave iznosila je 12.990.000 eura bez PDV-a.

Velik interes za projekt

- Ponuditelj GIC Gradnje dao je ponudu ispod procijenjene vrijednosti u iznosu od 12.344.350,74 eura (bez PDV-a), odnosno 15.430.438,43 eura (s PDV-om), što je za 645.649,26 eura (bez PDV-a), odnosno 807.061,58 eura (s PDV-om), manja cijena u odnosu na procijenjenu vrijednost predmeta nabave. Uzimajući u obzir da je odabrana ponuda 4,97% jeftinija od procijenjene vrijednosti, izuzetno smo zadovoljni s postignutom cijenom s obzirom na to da su u nizu natječaja koji se provode cijene ponuda puno veće od procijenjene vrijednosti. Uložili smo puno truda u pripremu dokumentacije i troškovnika, ali i u pripremu samog postupka nabave. Procjena vrijednosti se pokazala jako dobrom, a projekt zanimljiv i poželjan za provođenje, s obzirom na osam ponuda - istaknuo je Marin Bosilj, ravnatelj Zavoda.

Odluka o odabiru izvođača objavljena je 3. listopada i protekom roka mirovanja od deset dana, odnosno do 13. listopada, nije bila izjavljena niti jedna žalba, stoga je 14. listopada odluka postala izvršna te je počeo teći rok za sklapanje ugovora u trajanju od 90 dana.

- Kako bi se realizirao kompletan projekt izgradnje nove zgrade, nije dovoljno ugovoriti samo izvođača radova, već je potrebno ugovoriti i voditelja projekta gradnje, voditelja stručnog nadzora i koordinatora zaštite na radu. Nakon provedenih natječaja, odluka o odabiru za uslugu upravljanja projektom gradnje objavljena je 18. rujna, a kako nije bilo žalbi, 29. rujna ta je odluka postala izvršna. Odluka o odabiru za uslugu stručnog nadzora i koordinatora zaštite na radu objavljena je 10. listopada te ako do 20. listopada ne bude izjavljena niti jedna žalba, odluka 21. listopada postaje izvršna - pojasnio nam je prošli tjedan ravnatelj Bosilj.

Kako će se financirati izgradnja i opremanje nove zgrade, kada počinju radovi i koji je rok za završetak, gdje će se točno nalaziti zgrada i što će se sve u njoj nalaziti, pročitajte u novom broju tiskanog izdanja Varaždinskih vijesti...