Od ponoći propusnice; OPG-ovci ih sami izdaju, a na webu Grada Varaždina je online obrazac

MGA/VV | 23.3.2020. u 17:23h | Objavljeno u Aktualno

Prema današnjoj objavi varaždinske policije Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj stupa na snagu s danom 24. ožujka 2020. godine od 0.01 sati.

- Vezano uz navedeno, molimo građane da poštuju zabrane iz Odluke i da ne napuštaju mjesto prebivališta i stalnog boravka bez valjane propusnice koje izdaju odgovorne osobe u pravnoj osobi, izabrani liječnici obiteljske medicine te lokalni (gradski ili općinski) stožeri civilne zaštite. Odluka se nadovezuje na već postojeću Odluku o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja. Sve pravne osobe i ustanove dužne su voditi evidenciju izdanih propusnica te o njihovom broju obavijestiti lokalni (gradski ili općinski) stožer civilne zaštite - javlja PU varaždinska.

Na stranicama Grada Varaždina, na poveznici Koronavirus aktualnosti, s desne strane je i link na Koronavirus - propusnice:

https://varazdin.hr/koronavirus-propusnice/

Na tom linku poslodavci mogu naći obrazac prema kojemu mogu napraviti propusnice svojim djelatnicima.

Također se putem linka može ispuniti i podnijeti online zahtjev za propusnicu koju izdaje Stožer civilne zaštite Grada Varaždina.

S obzirom na upite građana koji, primjerice, imaju životinje na OPG-u i trebaju ih ići redovito hraniti, načelnik gradskog Stožera kaže da se OPG-i tretiraju kao poslovni subjekti pa prema tome mogu sami sebi izdati propusnicu. No istodobno naglašava da će se svaka zloupotreba sankcionirati.

- Situacija je jako ozbiljna. Nećemo ispunjavati svaki zahtjev, samo opravdane. Ne može se ovo koristiti za odlazak u gorice, kao što sam rekao. Ljudi opametite se, stanje je jako ozbiljno, ima onih koji to ne shvaćaju i ne ponašaju se u skladu sa situacijom, ako se to nastavi, morat ćemo poduzimati još rigoroznije mjere - rekao je Avar.

Označeno u