Od danas novi režim parkiranja u Općoj bolnici Varaždin Foto: Opća bolnica Varaždin

Od danas novi režim parkiranja u Općoj bolnici Varaždin

Varaždinske vijesti | 18.12.2017. u 08:21h | Objavljeno u Aktualno

Od ponedjeljka, 18. prosinca, u Općoj bolnici Varaždin vrijedi novi sustav parkiranja koji će konačno riješiti probleme s gužvama i parkiranjem u krugu bolnice, a ujedno će se spriječiti daljnja devastacija zelenih površina, priopćili su iz OB Varaždin.

Budući da su u Općoj bolnici Varaždin u tijeku i predstoje opsežni građevinski radovi na energetskoj obnovi objekata istovremeno se, u proteklih četrdesetak dana, pristupilo reorganizaciji sustava parkiranja unutar bolnice kako bi se osigurao dovoljan broj parkirnih mjesta.

Na prostoru bivšeg heliodroma uređeno je parkiralište za zaposlenike Opće bolnice Varaždin, a postojeće veliko parkiralište na ulazu u bolnicu je objedinjeno. Točnije, dosadašnja dva parkirališta – jedno za posjetitelje, a drugo za zaposlenike – sada je kao jedno parkiralište rezervirano isključivo za pacijente i posjetitelje bolnice.

Uređenjem novog parkirališta za zaposlenike na prostoru bivšeg heliodroma dobiva se dodatnih 240 parkirnih mjesta te je, uz 230 postojećih parkirnih mjesta u krugu bolnice, sadašnja brojka oko 470 mjesta nasuprot dosadašnjih tristotinjak.

U bolnički krug više se neće moći ulaziti automobilima kao do sada. U bolnički krug omogućit će se ulaz automobilima osoba s posebnim potrebama za koje je osiguran određen broj parkirališnih mjesta u samom krugu bolnice ( označena parkirališta za invalide ). Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić, dr. med., pojasnio je kako funkcionira novi sustav parkiranja za ostale.

- U bolnički krug omogućit će se ulazak isključivo automobilima kojima vozači dovezu nepokretnog pacijenta, malo dijete ili osobu s posebnim potrebama, ali će vozačima automobila zadržavanje biti dozvoljeno samo do 15 minuta. Budući da će biti osiguran dovoljan broj parkirnih mjesta na velikom parkiralištu kod ulaza u bolnicu, nema razloga da svi oni koji mogu prošetati nekoliko koraka do mjesta gdje idu na pregled ili zahvat, vađenje krvi ili laboratorijsku dijagnostiku, ili nešto slično, ne odu od parkirališta do tamo pješke - naglasio je ravnatelj Kudelić.

Sustav naplate bit će organiziran kao i do sada, a za parkiralište na ulazu u bolnicu vrijedit će naplata kao i u svim ostalim dijelovima grada. Za korisnike bolnice odnosno posjetitelje bit će dostupno 176 parkirnih mjesta za koje će se i dalje plaćati cijena od 5 kuna po satu u radne dane od 7.00 do 19.00 te subotom od 7.00 do 15.00 sati. Nedjeljom i blagdanom parkiranje se ne naplaćuje.

Ravnatelj Kudelić zaključio je da je novom reorganizacijom parkiranja postignut cilj, a to je uvođenje reda te omogućavanje pristupa hitnim službama, što je ponekad bilo onemogućeno zbog nepropisnog parkiranja u krugu bolnice.

Iz Opće bolnice Varaždin također poručuju da će prvih dana "uhodavanja" u novi sustav parkiranja djelatnici Crtorada biti na usluzi svim korisnicima za sva eventualna pitanja i nedoumice.