Očurica se opet izlila zbog nemara – do kada tako?

vv | 16.11.2019. u 17:48h | Objavljeno u Aktualno

Kiša, koja pada zadnjih tjedan dana, ipak nije toliko obilna na području  Varaždinske županije da  bi izazvala veće štete, kao što to čini na jadranskoj obali.  To, međutim, ne znači da obilnije padaline ne stvaraju nikakve teškoće,  odnosno štete. Dapače.

Tako se na području Grada Lepoglave, koji graniči s Krapinsko-zagorskom županijom, izlio  potok Očurica, zbog čega su stradali posjedi  i imovina građana.

webb.jpg

-Razlog nije samo obilnija kiša, već i to što se korito potoka godinama ne održava kako bi se trebalo pa se kod  većih oborina potok izlijeva i čini ogromnu štetu na posjedima i objektima, Istovremeno, vlasnici tih nekretnina i posjeda plaćaju račune za slivne vode, a kao nagradu za to njihovi posjedi i nekretnine su totalno devastirani, ukazuje jedna od vlasnica nekretnine uz Očuricu.

webbb.jpg

Kako napominje, najmanje dvije godine postoji i plan Grada Lepoglave o sanaciji potoka  Očurica.

- Još 2017. najavljivalo se uređenje potoka Očurica. Grad Lepoglava izradio je projekt sanacije, no budući da je riječ o investiciji vrijednosti oko 700.000 kuna, tražilo se da ga Hrvatske vode  uvrste u svoj program. Od tada su prošle dvije godine i  do danas nije napravljeno apsolutno ništa, ukazuje čitateljica te pita tko će sanirati štetu, koja je nastala nebrigom i neradom nadležnih.

New_Phototastic_Collage.jpg