Obnavljaju se i moderniziraju ceste u ludbreškom kraju, župan Čačić obišao radove Foto: Varaždinska županija

Obnavljaju se i moderniziraju ceste u ludbreškom kraju, župan Čačić obišao radove

Varaždinske vijesti | 16.6.2020. u 16:29h | Objavljeno u Aktualno

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić je u pratnji ravnatelja Županijske uprave za ceste Tomislava Osonjačkog i njegovih suradnika Dejana Radata i Nenada Koščaka te predsjednika Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste Kreše Horvata obišao radove koji se izvode u naselju Vrbanovec na području Općine Martijanec, naselju Lunjkovec-Martinić na području Općine Mali Bukovec, u naselju Bolfan na području Grada Ludbrega te na području Velikog Bukovca.

Obilasku su nazočili i načelnici Malog Bukovca Darko Marković i Velikog Bukovca Franjo Vrbanić, a gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić bio je domaćin županu i suradnicima u Bolfanu.

Kako ističu iz Županije, s obzirom na to da je županija veliko gradilište i da se u svakoj općini ili gradu nešto radi, gradi i obnavlja, župan Čačić iskazao je veliko zadovoljstvo viđenim.

- U Vrbanovcu imamo jedan od manjih projekata, naime ovdje se postavlja novi asfaltni tepih, dionica je duga oko šesto metara, a investicija je vrijedna 205 tisuća kuna dok radove u potpunosti financira Županijska uprava za ceste. Ovo bitno podiže kvalitetu cesta u ovoj općini. Modernizacija ceste te postavljanje novog asfaltnog tepiha u naselju Bolfan odvija se u suradnji s Gradom Ludbregom, a Županijska uprava za ceste financira ovaj projekt sa 337 tisuća kuna, dok Grad Ludbreg ovdje daje 112.500,00 kuna. To je još jedna potvrda dobre suradnje s Gradom Ludbregom. U Velikom Bukovcu novi asfaltni tepih vrijedan 490 tisuća kuna, a u naseljima Lunjkovec-Martinić također novi asfaltni tepih vrijedan 460 tisuća kuna. Radi se o ozbiljnim investicijama. Želimo da ta priča s modernizacijom cesta na područjima Malog i Velikog Bukovca bude zaokružena. Nažalost mi ne možemo konkurirati za europske fondove. To je ozbiljan propust dosadašnjih Vlada, i lijeve i desne, jer su one propustile dati mogućnost Županijskim upravama za ceste da konkuriraju za europske novce - rekao je Čačić.

Ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački također je zadovoljan kvalitetom te dinamikom izvođenja radova.

- Radi se i u drugim dijelovima županije, nije baš najbolje vrijeme no siguran sam da ćemo sve radove završiti u planiranom roku, do kraja građevinske sezone. Što se tiče financijskih iznosa, izdvaja se 10 milijuna u pojačano održavanje, izgradnju nogostupa te proširenje prometnica i 4 milijuna kuna za postavljanje asfaltnog tepiha na mnogim prometnicama diljem županije – istaknuo je Osonjački.

Gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić zahvalio je županu na suradnji te je uređenje prometnice u Bolfanu istaknuo kao primjer dobre suradnje između Županije i Grada Ludbrega.

Načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković je naznačio kako su za razvoj općina bitne četiri stvari.

- Prvo, dobra prometna povezanost, drugo dobro povezani javni prijevoz, zatim radna mjesta i razlika u kreditima za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji. Modernizacija prometnica je jako važna, zadovoljni smo i hvala županu na podršci – rekao je Marković, dok je načelnik Velikog Bukovca Franjo Vrbanić rekao kako je obnovom ceste, odnosno dionice duge 1100 metara znatno povećana sigurnost sudionika u prometu u Velikom Bukovcu.

160620_zuc_obilazak_1_Medium.JPG

160620_zuc_obilazak_2_Medium.JPG

160620_zuc_obilazak_3_Medium.JPG

160620_zuc_obilazak_4_Medium.JPG

160620_zuc_obilazak_5_Medium.JPG

160620_zuc_obilazak_6_Medium.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci