Objavljen prvi poziv INTERREG V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska Foto: Ilustracija

Objavljen prvi poziv INTERREG V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska

V.M./Varaždinske vijesti | 4.3.2016. u 15:31h | Objavljeno u Aktualno

Objavljen je prvi poziv na podnošenje projektnih prijedloga INTERREG V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Poziv su objavili Ured Premijera Mađarske kao Upravljačko tijelo Programa te Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske kao Nacionalno tijelo u Programu.

Rok za prijavu je 31. svibnja 2016, a prioriteti poziva su prihvatljivo korištenje prirodnih i kulturnih dobara, što podrazumijeva razvoj kulturne i turističke baštine u prihvatljivim regijama u turističke atrakcije koje će generirati prihode i podržati ekološku raznolikost u pograničnom području.

Drugi prioritet poziva je suradnja, odnosno uključivanje predstavnika društva i institucija u prekograničnu suradnju, te obrazovanje, jačanje uloge obrazovnih ustanova u prekograničnom području i njihov razvoj u intelektualne centre.

Na poziv se mogu prijaviti tijela javne vlasti, organizacije pravne osobnosti, neprofitne organizacije namijenjene zadovoljavanju potreba javnog interesa.

Prihvatljiva pogranična područja mađarske regije su Zala megye, Somogy megye i Baranya megye. Županije u Republici Hrvatskoj za poziv su Međimurska županija, Koprivničko-križevačka županija, Virovitičko-podravska županija, Osječko-baranjska županija, Varaždinska županija, Bjelovarsko-bilogorska županija, Požeško-slavonska županija i Vukovarsko-srijemska županija.

Prihvatljive aktivnosti su izrada potrebne dokumentacije za održivo upravljanje kulturnom baštinom, ulaganje u obnovu, očuvanje, revitalizaciju i prenamjenu elemenata kulturne baštine, širenje informacija potencijalnim skupinama posjetitelja, razvoj posjetiteljskih centara, centara za obuku, tematskih parkova, izložbenih prostora, organizacija edukacija, treninga, radionica, provođenje mjera za promicanje ekološki prihvatljivih oblika turizma.

Više o natječaju pogledajte ovdje.