O ukidanju e-propusnica sljedeći tjedan, ponovljena pravila ponašanja na plažama Foto: Ilustracija/Pixabay

O ukidanju e-propusnica sljedeći tjedan, ponovljena pravila ponašanja na plažama

VV | 6.5.2020. u 14:25h | Objavljeno u Aktualno

Na pitanje novinara hoće li se ukinuti e-propusnice Damir Trut, pomoćnik ministra unutarnjih poslova i zamjenik načelnika Nacionalnog stožera civilne zaštite Damir Trut je na redovitoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite odgovorio kako su one ispunile svoju zadaću, a to je smanjiti kretanje između područja.

- Izdano je oko dva milijuna propusnica, a trenutno je važeće 290.000. Svakodnevno o tome razgovaramo i vjerojatno ćemo idući tjedan donijeti odluku: hoće li ostati tako kao sada, proširiti se na određena područja ili se u potpunosti ukinuti - rekao je Trut.

Jedno od pitanja ponovno je bilo oko ponašanja na plažama uoči turističke sezone.

- Znam da je to trenutno teško zamisliti u ovoj situaciji uz mjere dezinfekcije i fizičkog distanciranja, ali mislim da neće biti problema oko toga. Svijest i disciplina građana je visoka oko držanja fizičke distance, a ostalo je potpuna sloboda. Neće se čekati na red za ulazak u vodu nego će se ulaziti kako se želi, jedino je bitno da se ne prilazi u blizinu ljudi jer se prilikom plivanja i ronjenja oslobađa aerosol. Ostalo će sve izgledati kao prije, ali neće biti ručnik do ručnika, ležaljka do ležaljke. Uz mjere fizičkog distanciranja vjerujem da ćemo uživati u moru - rekao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak na redovnoj konferenciji Nacionalnog stožera, a o tome je govorio jutros u emisiji HRT-a Dobro jutro Hrvatska.

- Kada će se otvoriti fitness centri i kazališta, hoće li biti pregrada u kafićima i kako će biti na plažama?

Označeno u