NS Reformisti: Župan Stričak ponovno u prekršaju - ovog puta prema državi

VV | 1.10.2022. u 09:59h | Objavljeno u Aktualno

- Prema zakonskoj obavezi župan Varaždinske županije Anđelko Stričak (HDZ) nije podnio polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Varaždinske županije za razdoblje od 1. 1. 2022. do 30. 6. 2022. godine. - tvrde Reformisti u svom medijskom priopćenju.

Župan Stričak prekršio je:

• Zakon o proračunu („Narodne novine“, br. 144/21) - Članak 88.
• Odluku o izvršavanju Proračuna Varaždinske županije za 2022. godinu od 30. studenog 2021. godine - Članak 25.
• Statut Varaždinske županije – Članak 60.
• Pravilnik o polugodišnjem i godišnjem izvještaju o izvršenju proračuna
(„Narodne novine“ br. 24/13, 102/17, 1/20 i 147/20) – Članak 19.

- U mandatu župana Čačića i Reformista Varaždinska je županija bila četiri godine za redom ocijenjena najvišom ocjenom za transparentnost (5) a sada će i ovaj aspekt rada Varaždinske županije, uz gotovo sve ostale, biti srozan. Klub vijećnika Narodne stranke REFORMISTI uz županovu odgovornost traži utvrđivanje koja je od nadležnih pročelnica; pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana ili pročelnica Upravnog odjela za proračun i javnu nabavu,uz župana propustila podnijeti izvještaj o izvršenju Proračuna Varaždinske županije vijećnicima na sjednici Županijske skupštine. Utvrđivanje odgovornosti pročelnice Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana već smo tražili a obzirom da je u ime Županije objavila lažno priopćenje (suprotno izvješću MUP-a) o nasilnim događajima u kojima je sudjelovao župan Stričak (HDZ) 23.09.2022. - zaključuju NS Reformisti.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci