NS Reformisti: Odnos varaždinskog SDP-a prema partnerima pokazuju zašto je HDZ na vlasti

vv | 19.4.2024. u 12:16h | Objavljeno u Aktualno

- Narodna stranka-REFORMISTI zahvaljuje građanima na velikoj potpori i glasovima kojima su potvrdili važnost i značaj Reformista posebno u Varaždinskoj županiji - istaknuli su u svom priopćenju kojeg prenosimo u cijelosti.

SDP nakon izbora: Da nije bilo Čačića na listi, osvojili bi i sedam mandata

"Na listi Rijeke pravde, a koju su u 3. izbornoj jedinici predstavljali kandidati SDP-a i REFORMISTA, kandidati REFORMISTA osvojili su 5.797 preferencijalnih glasova od čega Radimir Čačić 4.960, a Natalija Martinčević 837. Od svih kandidata na svim listama iz Varaždinske županije samo je Stričak, ali kao nositelj liste HDZ-a, dobio više od Čačića. Što je vjerojatno najvažnija poruka svim kandidatima ovih izbora, a posebno u kontekstu predstojećih lokalnih izbora.

U odnosu na sve glasove koje je u 3. izbornoj jedinici dobila koalicija Rijeke pravde, odnosno SDP i REFORMISTI, to iznosi 10,87% dok je u Varaždinskoj županiji udio glasova REFORMISTA 21,29%!

U samom gradu Varaždinu od svih varaždinskih kandidata na listi, REFORMISTI su donijeli 1/3 svih glasova!

Time su REFORMISTI koaliciji donijeli više od 1 mandata ali nažalost u predizbornim pregovorima koji su pod pritiskom lokalnog SDP-a dogovoreni, taj mandat pripao je SDP-u. Bez ovakvog doprinosa REFORMISTA, SDP bi teško izborio i 5 mandata jer su na zadnjim izborima dobili 6 mandata ali tada uz pomoć velikog broja glasova Matije Posavca.

U politici se uglavnom ne očekuje zahvalnost ali minimum pristojnosti nešto je što bi ipak trebalo postojati kod onih koji se nude da predstavljaju i zastupaju interese građana. Najblaže rečeno nekorektnost i kontinuirana podmetanja u samoj kampanji i sad nakon izbora, ne suparnika u političkoj utakmici, već koalicijskih partnera pokazuju nedoraslost, moguće izazvanu frustracijom da građani daju podršku ljudima iza kojih postoje stvarni i ozbiljni rezultati. Svi smo svjesni vječnog rivaliteta unutar samog SDP-a, ali smatramo da bi cilj rušenja HDZ-a trebao bi biti iznad unutarstranačkih ambicija, a kojim se nanosi šteta ukupnom rezultatu.

Ovakav način odnosa prema partnerima koji bi trebali imati zajednički cilj, a to je rušenje HDZ-a, najbolje pokazuje zašto je upravo ovdje u Varaždinskoj županiji HDZ na čelu s Anđelkom Stričakom na vlasti.

Ovi potpuno jasni brojevi REFORMISTA vidljivi i u preferencijalnim glasovima pokazuju snagu i želju građana da kao stranka nastavimo djelovati još jače i vidljivije te s upravo tom porukom i podrškom naših građana idemo u pripremu za nama najvažnije lokalne izbore slijedeće godine."