NS Reformisti: Na skupštini su dokazane laži HDZ-a za podržavljenje bolnice

VV | 26.5.2023. u 11:21h | Objavljeno u Aktualno

Protekla sjednica Skupštine Varaždinske županije imala je nekoliko zanimljivih tema na dnevnom redu, a jedna od njih je stanje u zdravstvu u sklopu Opće bolnice Varaždin. Narodna stranka Reformisti smatra da je aktualna vlast, odnosno Anđelko Stričak, na toj točci, ustvrdio neke neistine.

- Na skupštini su dokazane laži HDZ-a koje su koristili kao argument za podržavljenje bolnice, potpuno je razotkrivena nesposobnost u vođenju ključnim projektima, a posebno Centralnog operacionog bloka i smatraju da pod HDZ-om zdravstvu slijedi potpuni raspad sustava i snažni odljev zdravstvenog kadra, a posebno najvažnijeg zdravstvenog kadra liječnika - mišljenja su u Narodnoj stranci Reformisti.

Smatraju da župan Stričak nastavlja s ponašanjem "slabića i nasilnika" te da u nedostatku argumenata pokušava to nadomjestiti uvredama na osobnoj razini i lažima, stoji u priopćenju NS Reformista.

"Laž - država otima bolnicu zbog dugova. Izvješća sa Skupštine pokazala su da je bolnica u Varaždinu bila u plusu. Dugove je stvorila država, a Opća bolnica Varaždin bi bila u suficitu prema na Skupštini objavljenim dokumentima. Bolnicu koju su sami gradili i platili građani Varaždinke županije sad je na upravljanje preuzela država.

Laž - Župan Stričak rekao je da on nije imao nikakve projekte za Centralni operacioni blok. Javno je objavljeno na konferenciji za medije, na kojoj je govorio i saborski zastupnik Stričak, da je upravo i jedino taj projekt sa idejnim rješenjem na razini glavnog projekta prihvaćen kao jedini potpuno spreman projekt od svih županijskih bolnica u RH (ukupna vrijednost 405.583.725,35 kuna). Nova županijska vlast potrošila je godinu i pola i ugrozila projekt zbog potpuno beznačajne promjene dodatka heliodroma u projekt Centralnog operacionog bloka, što je 2% ukupnog projekta (7,5 milijuna kuna).

viber_slika_2023-05-26_10-00-30-253.jpg

Za ljude koji nikada nisu osmislili ni realizirali bilokakav projekt, gotovo uvijek je argument da projekti nisu važni i da oni svoju energiju usmjeravaju prema onome što je važno, a to su ljudi. Rezultati toga su puno teže mjerljivi, a ova Županijska skupština je kroz dokumente službi, dokazala potpuni podbačaj i u radu s ljudima.

Laž – HDZ-ova briga za ljude. Nažalost, nebrigom i nesposobnošću nove županijske vlasti i uprave bolnice broj liječnika u OBV-u pada, 2021. godine bilo ih je 322, a danas 306. Krajem kolovoza 2021. godine, tadašnji ravnatelj Kudelić raspisao je natječaj za 26 liječnika, a OBV pod HDZ-ovom upravom zaboravila je 2022. godine to učiniti pa naravno liječnike nije ni zaposlila ?!?! To će uz propuštenu godinu dana učiniti tek 2023. godine.

Mnogi građani Varaždina svjesni su da je župan Stričak za funkciju koju obavlja potkapacitiran i da nam činjenica da je župan nanosi štetu i sramotu. Pretpostavljamo da su frustracije i ponašanje koji su posebno vidljivi na Županijskim skupštinama u odnosu na vijećnicu Martinčević i vijećnika Bedekovića, posljedica činjenice da je i sam toga svjestan. Bez obzira na to dužni smo upozoriti javnost da je takvo ponašanje neprihvatljivo i pozvati vodstvo njegove stranke i njegove suradnike na nužnost civiliziranog ponašanja svagdje, a posebno na mjestu kakva je Županijska skupština."