NS Reformisti: Bez našeg angažmana, SDP ne bi imao gradonačelnika u Varaždinu

VV | 4.7.2023. u 16:26h | Objavljeno u Aktualno

Nije trebalo dugo da Narodna stranka Reformista odgovori na izjave SDP-a Varaždinske županije tj. Barbare Antolić Vupore koja je nedavno reagirala na neke napise u javnosti o "suradnji" SDP-a i HDZ-a da se bivši župan Radimir Čačić sruši s vlasti na prošlim izborima za župana, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tko (ne)drži ljestve HDZ-u i tko (ni)je Stričaka doveo na vlast

"Istina boli

Općepoznatu i lako dokazivu činjenicu da su SDP Varaždinske županije i grada na prošlim lokalnim izborima 2021. tijesnom većinom dobili gradonačelnika, a te većine bez maksimalnog angažmana i glasova Reformista ne bi bilo. Na istim izborima na razini županije isti taj SDP učinio je i pasivno i aktivno sve da za župana bude izabran HDZ-ov kandidat Stričak. Ništa od izrečenog nijednom riječju SDP Varaždinske županije nije demantirao, osim što je konstatirano da Narodna stranka - Reformisti nije oduševljena takvim ponašanjem.

O osnovama politike

SDP je nažalost stranka, koja danas često, ne nalazi još neki razlog i sadržaj svog postojanja osim činjenice da na nacionalnoj razini ne surađuje s HDZ-om. To nažalost ne može biti dovoljan sadržaj politike ni stranci ljevice , a naravno da politika stranke lijevog centra ne smije biti svedena na negaciju bilo koga pa niti  HDZ-a kao što ni  gađenje nad njihovim postupcima ne može biti sav sadržaj politike. Naša politika pretpostavlja nužno ponudu i realizaciju projekata i sadržaja, a ne demagogiju. Zato za pouku,  nema ništa nedosljedno, naprotiv,  u tome da Reformisti svojim samostalno osvojenim mandatima odlučuju o tome kada, zašto i do kada podržati desne ili lijeve ili bilo koju demokratsku parlamentarnu opciju u interesu građana ukoliko i do kada ti koje Reformisti podržavaju prihvaćaju uvjete te podrške. Ono što  Narodna stranka-REFORMISTI  i gdin Čačić nisu nikada činili su prevare birača. Tu prevaru dobivanjem mandata na jednoj političkoj poziciji, a glasanjem za drugu činili su koalicijski partneri SDP-a a HSU i HNS nakon što ih je prestao voditi Čačić.

Sve navedene funkcije iz priopćenja županijskog SDP-a je zaista obavljao gdin Čačić kao i mnoge druge. Zanimljivo je da su zaboravili spomenuti Čačićeve autoceste i Čačićeve stanove kao i model besplatnog prijevoza srednjoškolaca i mnoge druge projekte. Srećom građani to ne zaboravljaju pa je upravo zato Čačić osam puta biran u hrvatski Sabor, jednom i kao nositelj liste sa SDP-om, kada je ta lista dobila najviše mandata u Hrvatskoj 10, a o čemu bi SDP sa svojih osvojenih 6 trebao razmišljati."