Novoselec: Časno i pošteno? A uvjetuju zapošljavanje i na listu stavljaju prijavljene za nasilje

VV | 26.5.2021. u 12:46h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Prvi krug je pokazao izvanredne rezultate, kao što pokazuje većina u Općinskom vijeću,   i zahvaljujem svima u Sračincu i Svibovcu na povjerenju, rekao je Božidar Novoselec, kandidat HNS-a za načelnika Sračinca ukazujući što je napravljeno u proteklom mandatu i zašto je bitno nastaviti kontinuitet.

Kako je posebno naglasio, oporba, među kojom je bila i njegova protukandidatkinja Valerija Paljak, nikada nisu podržali vrijedne projekte u Općini jer ih nisu znali prepoznati.  

-Uređenje naših nerazvrstanih cesta, primjerice, jedinstven je projekt ne samo na ovim prostorima, nego i cijele Hrvatske. Uredili smo, naime, sve naše nerazvrstane ceste, koje su proširene na 5,5 metara i drugo, a asfaltirani prilaz dobilo je svako domaćinstvo. To nemaju ni veće sredine, a kamoli neke općine. No, još važnije je da je procjena tih radova bila 35 milijuna kuna, a naš će koštati 20. Dakle, uštedjeli smo 15 milijuna kuna zahvaljujući našem vizionarstvu, odnosno oslanjanju na europski novac za sanaciju cesta nakon radova na kanalizaciji, ukazao je Novoselec.

Ukazao je i na dogradnju dječjeg vrtića, kod koje je dobiveno novih 720 kvadrata za 3,8 milijuna kuna, a s opremom 4,5 milijuna, dok danas 220 kvadrata stoji 4,2 milijuna kuna.

-Tu smo uštedjeli skoro 10 milijuna kuna, zahvaljujući vizionarstvu, dok su protiv ovog projekta bili svi oporbeni vijećnici. Zašto, ne mogu shvatiti, naglasio je Novoselec.

Isto je bilo, kako je dodao, i kod EU projekta Velika graba.

-Rušili su nam na tome proračun. Danas govore časno i pošteno, a stranka Reformisti zaposlila je suprugu našeg vijećnika u bolnici te zatražila od njega prelazak k njima, ali čovjek je bio častan i dao ostavku u Općinskom vijeću, a mi smo našli zamjenu. Kad im to nije uspjeli, otišli su do umirovljenika. Snježana Liber prešla je u oporbu, proračun je srušen, ali smo našli novog partnera u HDZ-u, a najviše mi je žao što je Stanka Miko morala dati ostavku kako bi ovaj i drugi biti projekti mogli ići dalje, ustvrdio je Novoeselc.

 Oporbi su, kako je naglasio,  objašnjavali da je to EU projekt za koji se štedjelo, ali nisu naišli na razumijevanje.

- Oporba je bila protiv, a njih 30-ak fotografiralo se nedavno na pozornici na koju su došli iz autobusa oblijepljenog Čačićem.  Prije toga prijavili su nas za službeno otvorenje i kazališnu predstavu. Dakle, opet protiv svojih mještana su išli, kao i što su išli kada su nas prijavili da ne provodimo ovrhe nad mještanima samo zato što s plaćanjem kasne nekoliko dana. Toliko o tome časno i pošteno,  podsjetio je Novoselec, ukazavši da danas predlažu gradnju tržnice na privatnom posjedu.

Kako je napomenuo, iako je Radimir Čačić počasni građanin Sračinca, a suprug njegove protukandidatkinje i žitelj Općine Sračinec, i dalje nije energetski obnovljena škola u Svibovcu Podravskom, iako ima evidentirani porast broja đaka, a škola u Sračincu jedina je imala zahtjev za povećanje razrednih odjeljenja. 

- Kroz novi projekt ćemo dvoranu pretvoriti u razredna odjeljenja, a izgradit ćemo novu dvoranu, najavio je Novoselec, napomenuvši da neće zaboraviti ni starije.

Dok nema osjećaj za ovakve projekte, iako je energetski obnovljeno više od 20 škola, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja sa svog radnog mjesta daje potporu svojoj supruzi.

- I na tome ne staje, već proziva druge i grubo iz oslovljava. To se ne smije raditi s radnog mjesta. Sve to govori da ako je itko radio prljavu kampanju, onda su to oni, koji su na listu svoju stavili osobe prijavljene za obiteljsko nasilje. Nikad na području Općine Sračinec nije bilo tako prljave kampanje. Oporba je uvijek bila protiv projekata, a svojih nisu imali. Čak su se usprotivili gradnji trgovine. Obitelj Paljak je pokrenula peticiju na koju su se potpisivali reformisti iz Sračinca, ali i žitelji Beretinca, Ilije i sl! Mogu li takvi voditi projekte i Općinu s proračunom od 41 milijun kuna, zapitao je Novoselec te ukazao kako je  bitno da se ljudi odazivu na izbore, iako je u nedjelju i firma.

Zahvalivši na podršci biračima, koju je dobio kao kandidat HNS-a za varaždinskog župana, Krunoslav Lukačić naglasio je da je 6699 glasova potvrda da se, nakon smjene generacija, krenulo u dobrom smjeru. Dosadašnji zamjenik načelnika, a sada vijećnik i kandidat za predsjednik Općinskog vijeća, zatim je ukazao da je lista HNS-a u Općini Sračinec dobila sedam od 13 vijećnika, što je ocijenio jamstvom suradnje s aktualnim, ali i budućim načelnikom Novoselcem.

- Još od 2007. surađujemo na projektima u korist žitelja Općine Sračinec, odnosno naselja Sračinec i Svibovec Podravski, a tako mislimo i nastaviti radi njihovog ravnomjernog razvoja, najavio je Lukačić.

Posebno je ukazao na projekte u Svibovcu ostvarene u tri mandata tijekom kojih je bio zamjenik načelnika, kao što su sportski centar i novi travnjak, energetska obnova svih javnih zgrada u vlasništvu Općine, kanalizacije i rekonstrukcije cesta.

- Naravno, tu nećemo stati, idemo dalje. Završit ćemo igrališta u sklopu sportskog centra, kao što smo i najavili u programu. Uz to, izgradit ćemo kod Prodnice malonogometno igralište s umjetnom travom uz odbojkaško i dječje igralište, a bit će i prostor za piknik.  Nakon dovršetka kanalizacijskog sustav, odnosno najkasnije krajem kolovoza i rujna, slijedi obnova cesta kod koje će biti postavljeni rubnici, staze i prilazi domaćinstvima, najavio je Lukačić, pozvavši na izbore i davanje podrške Novoselcu svih koji žele razvoj Općine u pravom smjeru.