Novoizabrani direktor Tehnološkog parka posjetio gradonačelnika

VV | 25.7.2022. u 12:46h | Objavljeno u Aktualno

Nakon provedenog javnog natječaja i postupka izbora najboljeg kandidata za člana Uprave – direktora TD Tehnološki park Varaždin, kojeg su proveli ovlašteni predstavnici članova Skupštine TD Tehnološki park Varaždin gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj, dekanica Fakulteta organizacije i informatike izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Redžep i rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković, Skupština TD Tehnološki park Varaždin jednoglasno je donijela Odluku o imenovanju novog direktora društva Vedrana Bubala kojem četverogodišnji mandat počinje teći od 1. kolovoza 2022. godine.

Novog direktora u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina primio je gradonačelnik Neven Bosilj, a prijemu je nazočio i predsjednik Nadzornog odbora Tehnološkog parka Ivan Novak.

tp3.jpg

Vedran Bubalo, rođen 1978. godine, diplomirani je inženjer te sveučilišni specijalist informatičkog menadžmenta. Dosadašnje dugogodišnje radno iskustvo gradio je na brojnim rukovodećim i konzultantskim pozicijama gdje je bio odgovoran za upravljanje projektima, strategijama razvoja proizvoda i usluga, a priprema i provođenje EU projekata su mu jedna od specijalnosti. Svoj interes pronalazi u tehničkim inovacijama, Cloud uslugama, GIS, WEB tehnologijama.

Gradonačelnik Neven Bosilj ističe da su očekivanja od novog direktora velika i kako vjeruje da će Vedran Bubalo svojim angažmanom ispuniti ciljeve za naredno razdoblje.

tp4.jpg

- Tehnološki park mora početi ispunjavati svoju svrhu u punom smislu. On mora biti samoodrživ, kvalitetnije surađivati s ostalim institucijama, razvijati projekte, biti odskočna daska i podrška startupima te privremeno rješenje, a ne zgrada koje iznajmljuje poslovne prostore. Također, želio bih da funkcionira kao zajednica u kojoj startupi potiču i motiviraju jedni druge. Dobri međuljudski odnosi su imperativ. Plan je daljnje širenje cijelog objekta i pred direktorom je veliki izazov. Drago mi je što smo usuglasili mišljenja prilikom odabira kandidata i očekujem dobru suradnju - rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.    

Vedran Bubalo izrazio je zadovoljstvo što je Skupština prepoznala njegov program rada i viziju razvoja Tehnološkog parka.

- Analiza poslovnih rezultata i financijskih obveza te osiguranje dugoročne održivosti poslovanja Tehnološkog parka su prioriteti kojima ću se u startu posvetiti. Kroz suradnju sa znanstvenom zajednicom, institucijama i lokalnim medijima, želimo približiti strateške ciljeve TPV-a široj javnosti, u svrhu poticanja inovacija i poduzetništva u gradu Varaždinu i okolici.  Cilj je postaviti tvrtku kao vodeći poduzetnički kampus u Hrvatskoj. Tehnološki park ima veliku perspektivu i siguran sam da će u narednom razdoblju biti prepoznat kao pouzdan partner koji doprinosi razvoju inovativnog i konkurentnog poduzetništva - rekao je novi direktor Vedran Bubalo.

tp1.jpg