Novi vlasnik nekadašnje tvornice Levi's u Novom Marofu na toj lokaciji planira proizvoditi sunčane elektrane

MGA | 3.3.2022. u 14:25h | Objavljeno u Aktualno

Čakovečka tvrtka Solektra kupila je nekadašnji Varteksov pogon u Novom Marofu. U priopćenju medijima iznose svoje buduće planove s novom lokacijom na kojoj planiraju povećati kapacitete za izgradnju sunčanih elektrana, što je i njihova primarna djelatnost.

- Solektra je 1. ožujka kupila nekadašnji proizvodno-poslovni kompleks tvornice Levi's u Novom Marofu koji je bio u vlasništvu varaždinskog Varteksa.  Ponosni smo što ćemo u svoje razvojne planove moći uključiti i tu nekretninu.

Ta investicija kao i planirana ulaganja u revitalizaciju sada, mogli bismo reći, zapuštenog kompleksa, uz nova zapošljavanja, omogućit će povećanje kapaciteta za izgradnju sunčanih elektrana.

Za to u globalnoj energetskoj tranziciji, dakako, postoji velika potreba. U prvoj je fazi najvažnije da se taj kompleks stavi u funkciju te da se spriječi daljnje propadanje objekata u kojima su brojni stanovnici Novog Marofa i okolice godinama zarađivali svoj kruh. Izgradnjom više od tristotinjak sunčanih elektrana u posljednjih 12 godina na području cijele Hrvatske jedna smo od vodećih tvrtki na području projektiranja, izgradnje i održavanja sunčanih elektrana u Hrvatskoj.

Našim klijentima, kako u proizvodnim poduzećima tako i kućanstvima omogućavamo primjenu najnaprednijih tehnologija za proizvodnju električne energije iz energije Sunca u nastajanju da povećaju udio obnovljivih izvora u svojoj energetskoj bilanci, smanjuju troškove energije i emisiju CO2 na putu energetske tranzicije u održivo i zeleno gospodarstvo kao i zajednicu u cjelini.

Solektrino iskustvo potvrđuje da gospodarski uspjeh ovisi ponajviše o ljudima, njihovoj radinosti, razboritosti u preuzimanju razumnih rizika, povjerenju u međuljudskim odnosima i odlučnosti u provedbi dobrih odluka. Vjerujemo da je i kupnja nekretnine u Novom Marofu jedna od njih - stoji u objavi.