Novi slučaj korone u Varaždinskoj županiji: Obolio muškarac starije životne dobi Foto: Krešimir Đurić

Novi slučaj korone u Varaždinskoj županiji: Obolio muškarac starije životne dobi

VV | 11.8.2020. u 11:06h | Objavljeno u Aktualno

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Obolio je muškarac starije životne dobi, koji je zbog teške kliničke slike smješten u Opću bolnicu Varaždin, a kao mogući izvor zaraze smatra se svadba u Slavoniji na kojoj su ukućani bili krajem srpnja. Ukućani, koji navode da su imali minimalne respiratorne simptome, također će biti testirani.

Vezano na jučerašnji slučaj zaprimanja COVID-19 pozitivne pacijentice u Opću bolnicu Varaždin, naglašavamo da je pacijentica zbog ozljede zaprimljena na hitni kirurški odjel, bez potrebe za operativnim zahvatom te da se prema važećim obvezujućim protokolima takvi slučajevi ne testiraju na COVID-19. Upravo i isključivo zbog uspostavljenog dodatnog protokola preventivnog testiranja od strane Opće bolnice Varaždin, ova pacijentica je prepoznata kao COVID-19 pozitivna osoba te je slijedom toga preventivna mjera samoizolacije određena za 11 zdravstvenih djelatnika.

Trenutna situacija u Varaždinskoj županiji je takva da imamo 9 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega su četiri osobe smještene u Općoj bolnici Varaždin, a petero ih je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Od početka pojave koronavirusa u Varaždinskoj županiji registrirano je 70 slučajeva zaraze, a 13 osoba se statistički dodatno pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta. Pod mjerom samoizolacije i aktivnim zdravstvenim nadzorom trenutno je 29 osoba.