Novi načelnik policije: Učinit ćemo sve da osiguramo sigurnost svim žiteljima Foto: Krešimir Đurić

Novi načelnik policije: Učinit ćemo sve da osiguramo sigurnost svim žiteljima

| 20.9.2017. u 14:19h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Hvala zamjeniku glavnog ravnatelja, ministru unutarnjih poslova te glavnom ravnatelju i njihovim suradnicima što su me predložili na ovo izuzetno časno i odgovorno mjesto i funkciju u Policijskoj upravi varaždinskoj. Istovremeno zahvaljujem bivšem načelniku PU varaždinske Darku Jurčecu na zadovoljavajućem stanju sigurnosti i dobrim rezultatima rada, na tragu kojih ćemo ja i moji suradnici učiniti sve da osiguramo sigurnost svim žiteljima Varaždinske županije - poručio je novoizabrani načelnik varaždinske policije Predrag Benčić na današnjem predstavljanju javnosti.

vitez

Osim njega, pressici je nazočio i zamjenik glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez koji je podsjetio da je nakon provedenog natječaja te nakon testiranja i intervjua, glavni ravnatelj policije upravo Benčića predložio ministru unutarnjih poslova za novog načelnika varaždinske policije na mandat od pet godina.

- Benčić je u sustavu od 1993. godine, hrvatski je branitelj, i dosad je radio na nekoliko odgovornih mjesta u sustavu. Bio je načelnik policijskih postaja, u temeljnoj i prometnoj policiji, a radio je i u Uredu načelnika za zakonitost postupanja. Vjerujem da je svojim dosadašnjim radom, iskustvom te stručnim usavršavanjem stekao dovoljno znanja da može kvalitetno nastaviti rad i biti nositelj aktivnosti u PU varaždinskoj - poručio je Vitez.

Napomenuo je kako je PU varaždinska oduvijek slovila kao jedna u kojoj je glavno mjerilo rad te u kojoj se ostvaruju dobri rezultati rada.

- Vjerujem da će Benčić sa svojom ekipom nastaviti u tom tonu, a mi ćemo nadzirati kako će se to i na koji način provoditi. Od njega očekujem da bude dostupan i otvoren za sve građane, povjerenje mora biti maksimalno, a mora biti otvoren i za suradnike - napomenuo je Vitez dodavši kako od Benčića ujedno očekuje nastavak dobrog rada u liniji rada krim-policije, ali i da dalje nastavi s preventivnim aktivnostima u prometu u cilju smanjenja stradanja i smrtnosti te da sudjeluje u radu vijeća za prevenciju koja su organizirana u općinama i gradovima.

- U svakom slučaju, ravnateljstvo će pomoći u radu PU varaždinske - najavio je zamjenik glavnog ravnatelja policije.

bencic

Benčić je odmah poručio kako projekti prevencije idu dalje, naročito u JLS-ovima te na nivou Varaždinske županije, a istaknuo je i rad Zaklade sv. Mihovil čija je uloga prevencija kriminaliteta.

- Proaktivni smo i u prometu te ćemo težiti da u idućem periodu smanjimo broj smrtno stradalih u čemu imamo i podršku MUP-a u saniranju opasnih mjesta putem programa - rekao je novoizabrani načelnik PU varaždinske.

Benčić inače na dužnost načelnika PU varaždinske prelazi s mjesta policijskog službenika za zakonitost postupanja u Uredu načelnika, a dosad je obnašao i dužnost načelnika Postaje prometne policije Varaždin, voditelja OKC-a, načelnika Policijske postaje Ivanec, a bio je i pomoćnik zapovjednika za poslove policije u PP Varaždin te kriminalistički službenik za opći kriminalitet u PP Varaždin.

Nakon završenog FOI-a 1993. godine, diplomirao je na Visokoj policijskoj školi u Zagrebu, a 2009. je završio poslijediplomski specijalistički studij na Pravnom fakultetu u Rijeci. Od 2010. je na doktorskom studiju na zagrebačkom Pravnom fakultetu.

Označeno u