Novi autobusni kolodvor gradit će se u podzemlju Foto: Krešo Đurić

Novi autobusni kolodvor gradit će se u podzemlju

M.P./Varaždinske vijesti | 3.11.2015. u 14:12h | Objavljeno u Aktualno

Novi Autobusni kolodvor u Varaždinu bit će izgrađen u podzemlju na postojećoj lokaciji u Ulici Zrinskih i Frankopana. O tome su se u ponedjeljak usuglasili članovi Savjeta za prostorno uređenje i izgradnju Grada Varaždina te vlasnici kolodvora i autobusnog poduzeća Presečki grupa.

Izvijestili su o tome iz Grada Varaždina.

- Kako bi se mogao raspisati što kvalitetniji natječaj za projekt novog kolodvora, investitor Presečki grupa izradit će analizu prometa u tom dijelu grada temeljem koje će biti moguće predložiti način ulaska i izlaska autobusa iz podzemnog prostora. Naime, svi članovi tog stručnog tijela služili su se prijedlogom da se kompletan autobusni promet na kolodvoru odvija u podzemnoj etaži - ističu iz Grada.

Usto, članovi savjeta usuglasili su se da što prije treba raspisati natječaj za rješenje za uređenje novog trga u Habdelićevoj ulici pokraj palače Zakmardi. Projektnom zadatku priložena su i tri rješenja koja su izradili studenati arhitekture u sklopu radionice ''Akupunktura Grada'' koja je na tu temu održana tijekom ovogodišnjeg ''Špancirfesta''.

- Ti prilozi daju zanimljiva promišljanja o tom prostoru i može ih se koristiti kao dodatnu informaciju koja nije obvezujuća - zaključili su članovi savjeta.

U nastavku sjednice prezentiran je koncept nove urbane rasvjete povijesne jezgre Varaždina. Naglasak je stavljen na akcentnu rasvjetu kojom se žele istaknuti najzanimljiviji detalji i građevine u povijesnoj jezgri Varaždina.