Nove mjere od 1. travnja: Zabrana sporta u zatvorenim prostorima osim za vrhunske sportaše

VV | 31.3.2021. u 13:27h | Objavljeno u Aktualno

Nacionalni stožer civilne zaštite upravo u ovim trenucima održava redovnu konferenciju za medije na kojoj su objavljene i neke nove mjere koje će biti na snazi od 1. travnja na nacionalnoj razini. Tri mjere su produljene do 15. travnja, s tim da je došlo do izmjena u odluci za okupljanja pa se tako ponovno uvodi zabrana treniranja u zatvorenim prostorima osim za vrhunske sportaše te je ograničen rad u dječjim igraonicama i radionicama, ali iznimka je napravljena za teretane koje ostaju otvorene

- Zasad da. Mi ćemo gledati na dnevnoj bazi. Mi ćemo pratiti par dana. Ako brojke budu zabrinjavajuće kao danas, morat ćemo ići s novim mjerama - rekao je Davor Božinović u ime Nacionalnog stožera.

Također, donesena je promjena u mjeri za prelazak granice. Priznavat će se, za ulazak u Hrvatsku, brzi antigenski testovi koje priznaje EU, s potvrdom o preboljenju bolesti ili s potvrdom o cijepljenju koje će vrijediti 180 dana, ne 90 kao do sada, a uređen je prijelazak granica zbog turizma dok sada u izuzetke spadaju i digitalni nomadi i njihova djeca.