NOVE MJERE Avar: "Linijski prijevoz radnika i taksi funkcionira uz mjere, od sutra trgovine rade do 17 sati" Foto: Grad Varaždin

NOVE MJERE Avar: "Linijski prijevoz radnika i taksi funkcionira uz mjere, od sutra trgovine rade do 17 sati"

IHR/Varaždinske vijesti | 22.3.2020. u 14:44h | Objavljeno u Aktualno

- Od sutra radno vrijeme trgovina je od 8 do 17 sati od sutra, a javnog prijevoza nema mjesec dana. No, linijski prijevoz radnika na posao i s posla ostaje, uz napomenu da pridržavanje svih onih uputa koje smo dali: dakle na ulazu u autobus mora biti postavljen dezificijens te putnici moraju imati dovoljan razmak kad sjede. Nakon vožnje, autobus se mora obavezno dezinficirati i molim naše prijevoznike da se toga pridržavaju. Što se tiče taksi prijevoza, i on dalje funkcionira ali uz restrikcije koje su navedene u Odluci, koju ćemo objaviti na web stranicama Grada Varaždina. Znači, putnik u vozilu mora biti dijagonalno smješten od vozača, mora se osigurati dovoljan broj dezeficijensa i vlažnih maramica, a vozač mora dezinficirati vozilo. Između svake vožnje mora biti 15 minuta pauze te se trebaju dezinficirati površine, a te mjere moraju osigurati poslodavci i prijevoznici koji se bave taksi prijevozom - rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Varaždina Zlatan Avar na današnjoj, hitno sazvanoj konferenciji za novinare ispred Gradske vijećnice.

- Molimo građane da se pridržavaju ove odluke. Oni koji se neće pridržavati bit će sankcionirani - poručio je Avar.

Osvrnuo se i na jutrošnje potrese u Varaždinu.

- Nismo imali nikakvih oštećenja osim što nam je dojavljeno oštećenje kuće u Kučanu Gornjem, a u Preradovićevoj ulici u Varaždinu, kao što ste mogli vidjeti, ogradili smo jednu staru zgradu koja ima sumnjiv kut, pa molim građane da je obilaze te se pridržavaju postavljenih oznaka - rekao je Avar.