NO Varkoma: Poslovanje korektno, a u politička pitanja se nije ulazilo

M.P./Varaždinske vijesti | 29.11.2016. u 16:18h | Objavljeno u Aktualno

Poslovanje Varkoma u prvih devet mjeseci ove godine, izvješće o projektu Aglomeracije Varaždin te izvješće o provedenom natječaju za prodaju poslovnih udjela u tvrtci kćeri Aquatehnika bile su točke dnevnog reda o kojima su na današnjoj sjednici raspravljali članovi nadzornog odbora te tvrtke.

No, o pitanju smjene direktora tvrtke Vlade Vlašića zbog duga od 580 kuna prema tvrtci Čistoća i odgovornosti zbog projekta Aglomeracije nije bilo niti riječi. Kako nam je rekao jedan od članova NO, to pitanje nije potegnuto jer nisu htjeli ulaziti u politička pitanja već su samo željeli raspraviti o poslovanju Varkoma koje je korektno.

- Očito NO nije procijenio da ima osnova da se poteže pitanje moje smjene - rekao nam je nakon održane sjednice direktor Varkoma koja je, kaže, u prvih devet mjeseci ove godine poslovala pozitivno te ostvarila dobit od dva milijuna kuna.

- Naša je projekcija da ćemo i kraj godine završiti pozitivno. Nema nikakvih problema u poslovanju bez obzira na sve okolnosti o kojima je bilo riječi - naveo je Vlašić.

I dok su izvještaj o poslovanju Varkoma članovi NO prihvatili jednoglasno, zatražili su dodatnu dokumentaciju za projekt Aglomeracije.

- Izvještaj o projektu Aglomeracije NO je primio na znanje, no uz obavezu da im se dostave radni dokumenti u postupku donošenja odluka. NO je informiran o svim koracima i upoznati su s postupkom koji je uslijedio za donošenje odluke, no zatražili su na uvid zapisnike o pregledu i donošenju odluke te odluku za članove povjerenstva što će im i biti dostavljeno budući da to nismo pripremili za ovu sjednicu - pojasnio je Vlašić dodavši da će za 15-ak dana uslijediti nova sjednica NO.

- Budući da je današnja sjednica bila ranije nego što je uobičajeno, na sjednici u prosincu članovi NO razmatrat će plan poslovanja za iduću godinu, a bit će govora i o evntualnom sazivanju skupštine društva - najavio je Vlašić dodavši da će na skupštini možda biti i donijeta odluka o prodaji Aquatehnike. Naime, u prvom krugu u kojem su se poslovni udjeli Varkoma u toj tvrtci prodavali po cijeni od 29 milijuna kuna, nije uopće bilo interesa. Stoga će uskoro biti raspisan novi natječaj pod nešto drugačijim uvjetima.

- Budući da u prvom krugu nije dostavljena nijedna ponuda za kupnju pod uvjetima koji su bili, u drugom će se krugu ići s prodajom po 10 posto manjoj cijeni, odnosno oko 26,5 milijuna kuna, a promijenit ćemo i uvjete prodaje - naveo je Vlašić ne želeći precizirati jesu li odustali od zahtjeva da novi kupac zadrži sve zaposlenike.

Što se pak tiče eventualne smjene direktora Aquatehnike Gordana Novaka što su na današnjoj sjednici predložili članovi NO te tvrtke, Vlašić ističe kako će odluka skupštine uslijediti nakon što primi pisani materijal i zapisnik sa sjednice.