NL Ivana Čehoka: Rupe od lijenosti i nesposobnosti ne mogu se zakrpati

VV | 28.6.2022. u 17:29h | Objavljeno u Aktualno

- Na društvenim mrežama i pojedinim medijima opetovane su neosnovane prozivke Grada Varaždina o tome da se na vrijeme ne saniraju oštećenja na prometnicama. Posljednji primjer je oštećenje prometnice kod VTC iza zgrada u Supilovoj ulici koje je sanirano u najkraćem mogućem roku, iako je riječ o privatnom vlasništvu. Do kašnjenja u postupanju nakon što je oštećenje obilježila ophodarska služba, došlo je zbog neriješenih vlasničkih odnosa na toj površini koja je pretvorena u javnu prometnicu iako je, zapravo, privatno vlasništvo - priopćili su jučer iz Grada Varaždina kao odgovor na objave nekadašnjeg gradonačelnika Ivan Čehok koji već dulje vrijeme na svojim Facebook stranicama proziva aktualnu vlast za nedovoljno brzo rješavanje problema zakrpa i popravka oštećenih prometnica u Varaždinu. 

 "Oštećenja na prometnicama se popravljaju u najkraćem mogućem roku"

Povodom toga, javila se još jednom Nezavisna lista Ivana Čehoka sa svojim priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

"Po ne znam koji put Bosilj i Marković nastoje pronaći opravdanja za svoju nesposobnost u svima drugima osim u sebi. Taj politički poremećaj poprima već karikaturalne razmjere, slične crtiću "A je to", dvojica nesposobnjakovića kojima je cijeli svijet kriv za vlastitu lijenost.

Pritom za rupu na dijelu prometnice traže opravdanje u neriješenim vlasničkim odnosima, što nikakve veze nema s brzinom intervencije, do koje je na kraju došlo gotovo tri tjedna nakon što je na tom dijelu cesta doslovno propala.
Upravo na dojavu građana, i mi ali i drugi akteri putem društvenih mreža upozorili smo na stanje prometnice. To je naša dužnost.

Prije toga, samo deset metara od rupe, u Kozarčevoj ulici bile su hrpe glomaznog otpada oko spremnika. Trebalo je dva tjedna da se sve ukloni.

No, da Bosilj i Marković prikrivaju vlastitu lijenost i nesposobnost tobožnjom nesređenošću vlasništva, pokazuju deseci fotografija koje nam građani šalju s prometnica i zelenih površina koje su nedvojbeno gradske i o kojima grad ne vodi uopće brigu.

Građanima je sve jasno, građani vide da ova vlast u godinu dana nije u stanju sanirati rupe na cestama, a kamoli sagraditi rotore, osigurati saniranje nadvožnjaka, rekonstruirati desetak ulica godišnje, osigurati EU novac za infrastrukturu, što smo sve mi učinili u manje od godinu dana.

Kako izgleda grad, od Aquacityija preko javnih zelenih površina pa do brda plastike pored Drave, građani mogu sami provjeriti.

Ova vlast nije u godinu dana čak uspjela maknuti smeće s nogostupa i oko podzemnih spremnika ali je povećala cijene komunalnih usluga (od otpada do ukopa), što će od srpnja građani itekako osjetiti.
Prilažemo samo dio fotografija što nam ih građani šalju o stanju na javnim površinama, neuređeno, zapušteno, po mjesec i više dana raskopano.

Rupe u cesti se krpaju tri tjedna, ali rupe od vlastite nesposobnosti ne mogu se zakrpati."