NL Ivana Čehoka: Nova sistemizacija upravnih tijela je po meni na granici pameti!

VV | 6.9.2021. u 10:18h | Objavljeno u Aktualno

Danas se na Franjevačkom trgu održala novinarska konferencija Nezavisne liste Ivana Čehoka, na kojem su Ivan Čehok i Zlatan Avar iznijeli nekoliko kritika na račun aktualne gradske vlaste među kojima je najnovija o maloj tržnici koja je proteklih dana odlučena da će se smjestiti na dijelu zelene površine kod u Novakove ulice, na što se pobunio nemali dio građana koji smatra da to također nije primjereno mjesto za taj projekt nakon što su već odbijene tri lokacija također zbog nezadovoljstva građana.

- Tu je napravljen čitav niz propusta. Ako se saziva zbor građana, ne može se sazvati tri dana prije putem medija i na način da se ne obavijesti sve građane tog kvarta. Trebalo se svih 4 do 5 tisuća građana obavijestiti i onda bi svi građani znali da je riječ o zboru. Ovako je bilo 25 ljudi, među kojima su bili građani koji uopće ne žive tamo. Odlučivalo se na temelju fotomontaže i skice u obićnom programu, a na taj skici se ne vidi niti gdje će biti dostava, niti prometno rješenje niti gdje će biti pet kontejnera koja su potrebna za tržnicu, niti gdje će biti javna vodoopskrba i što će s otpadom tamo. Na temelju toga (Miroslav) Marković tvrdi da su dobili suglasnot građana. Ako je to demokracija, onda misilm da možemo reći laku noć varaždinskoj demokraciji - istaknuo je Čehok.

Osim toga se osvrnuo na licemjerje koalicijskih partnera SDP-a, Budimo grad, koji se prije protivio gradnji tržnice u Trakošćanskoj zbog rušenja zelenila, a sada se ne protive. Također se osvrnuo i na novu sistemizaciju rada unutar Gradske uprave gdje se broj upravnih tijela planira smanjiti na svega pet od prijašnjih devet.

- Nova sistemizacija je po meni na granici pameti. Služba koja je prije izdavala dozvole i tražila suglasnost od drugog odjela za ispunjavanje uvjeta će sve biti jedan odjel. Što znači da će sada isti odjel i tražiti i izdavati uvjete te izdavati dozvolu. Tako nešto besmisleno se nije dogodilo u Hrvatskoj. Dogodit će se da će odjel financija biti pod gradonačelnikom, imat će funkciju da će biti nadređeni odjelu financije. Ova sistematizacija je skrojena po mjeri jedne gospođe koja je došla iz Međimurske županije. Ovo je pogrešna sistematizacija, a radi se zbog smanjenja troškova, a neće doći do toga jer će se ovim dogoditi do blokade i paralize gradske uprave  - objasnio je Čehok i rekao da će se suprostaviti tome na 3. sjednici Gradskog vijeća.

Osvrnuo se i na promjene uprave u velikom broju gradskih tvrtki, a poseban naglasak je stavljen na tvrtke Parkova i Čistoće.

- Sve naše tvrtke su poslovale i više nego dobro. Bilo je rekordnih ulaganja. Gradonačelnik pokušava smijeniti uprave svih društava. Počelo je s Parkovima, nastavlja se sa Čistoćom, a nijedan natječaj nije raspisan. Budimo grad i SDP su na sva zvona lupali kako će oni za sve upravljačke i nadzorne funkcije raspisati natječaj, što je napravio Split i jedan Holding za 15 rukovodećih pozicija, a koji je u daleko goroj situaciji, onda zašto to mi ne možemo. Ako je (Alen) Runac  smijenjen 13. srpnja, zašto onda do 13. rujna već nije raspisan natječaj za tu poziciju - zaključio je Čehok.