NL Ivana Čehoka: Još jedan dokaz nesposobnosti, štetnosti i kriminala Bosiljeve vlasti Foto: Krešimir Đurić/ilustracija

NL Ivana Čehoka: Još jedan dokaz nesposobnosti, štetnosti i kriminala Bosiljeve vlasti

vv | 22.11.2022. u 12:58h | Objavljeno u Aktualno

NL Ivana Čehoka dotaknula se predstojeće sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina koja će se održati u srijedu i prozvala gradonačenika Bosilja.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

- U dnevnom redu za predstojeću sjednicu je skidanje statusa javnoga dobra s čestice 17829/1, čestice iza postojećih POS zgrada u Koblenzovoj ulici. Ta točka utopljena je u opsežan dnevni red i popraćena suhim birokratskim obrazloženjem Bosilja. Međutim, riječ je o odluci koja ponovno pokazuje svu nesposobnost, šlampavost, ali i štetnost ove gradske vlasti. Naime, ta čestica je javno dobro u općoj uporabi i kao javno dobro ne može se otuđiti ni prodati, to je nezakonito.

>>Gradonačelnik Bosilj: "Nisam savitljiv poput vrbe, da bih pristajao na razne ucjene"

Međutim, nesposobni i šlampavi Bosilj je prodao tu česticu Ugovorom o nagodbi s tvrtkama povezanim s vijećnikom Davorom Pataftom još u svibnju, dakle prije punih 7 mjeseci bez da je prethodno skinuo status javnoga dobra i bez da se Gradsko vijeće obvezalo da će to učiniti (kao za česticu 17813 u istoj Nagodbi). Tako je bez javnoga natječaja, neposrednom trampom prodao javno dobro u vlasništvu svih građana grada. Nijedan gradonačelnik u Hrvatskoj još nikada nije prodao javno dobro bez natječaja i bez da je prethodno taj status skinut s čestice, pa je to još jedan dokaz Bosiljevih prljavih poslova.

To samo potvrđuje da gradski vijećnici koji su prihvatili nagodbu nisu uopće pročitali što u njoj piše ni shvatili da prodaju javno dobro u općoj uporabi bez da su se prethodno obvezali taj status ukinuti.

I dok se preko kupljenih medija plasira spin, unatoč činjenici da su glasovi kupljeni, Bosilj s druge strane sakriva činjenicu da je učinio evidentne nezakonitosti Ugovorom o nagodbi,  tražeći sada, nakon sedam punih mjeseci, od gradskih vijećnika da saniraju njegovu štetu i prikriju kriminal, da postanu sudionici u njegovim nezakonitostima i da na taj način blagoslivljaju njegove sumnjive poslove.

>>KOALICIJA ILI IZBORI Nema gradskog proračuna bez SDP-a i partnera, ali i (dijela) HDZ-a

Kao što je prvo tvrdio da je naša nagodba pljačka, pa nakon toga prihvatio skuplju i nepovoljniju nagodbu i prodaju javnoga dobra, što sada nastoji popraviti, tako slično prijeti i pritišće vijećnike da podrže zbrinjavanje bala koje je daleko skuplje i nepovoljnije nego ikada prije.

Nadamo se da ovaj puta vijećnici Gradskoga vijeća grada Varaždina neće nasjesti na Bosiljeve mutne rabote i na jeftina pravna izmotavanja i da neće postati čistači Bosiljevih prljavih poslova - poručuju iz NL Ivan Čehok.