NL Ivana Čehoka: Pristalo se na nagodbu pod puno lošijim uvjetima od integralne nagodbe Foto: Martin Novosel

NL Ivana Čehoka: Pristalo se na nagodbu pod puno lošijim uvjetima od integralne nagodbe

| 21.4.2022. u 11:04h | Objavljeno u Aktualno

Zlatan Avar i Mario Lešina, vijećnici u gradskom vijeću Varaždina s Nezavisne liste Ivana Čehoka, danas su održali novinarsku konferenciju u kojoj su se koncentrirali na dvije teme. Nedavno izglasanom prijedlogu nagodbe s T&H Investom i poništenom natjačaju za zakup zemljišta na kojem se trenutno nalazi PPP Cafuk koji, smatraju, imaju političku protekciju NS Reformista u aktualnom sazivu gradskog vijeća.

- Pristaje se na jednu nagodbu koja je pod puno lošijim uvjetima nego što je bila integralna nagodba, koja je bila proglašena kriminalom stoljeća - rekao je na samom početku konferencije za medije, Mario Lešina. 

- Kvadrat zemljišta je otišao sa 129 eura na 149 eura, a cijela priča je nekih 10 milijuna kuna skuplja, ali se napravio jedan prizeman spin da je gotovinska isplata puno manja, a ne govori se o tome da se najvrednije zemljište ne uzima natrag u vlasništvu grada, a temeljno je pitanje gdje će završiti tih 10 milijuna kuna koje je Grad preplatio - rekao je Lešina.

Također je naglasio da ova nagodba ne rješava najveći problem, a to je deponij bala u Brezju, odnosno rješava se samo djelomično.

- Nagodbom se rješava avans koji je isplaćen T7 grupi, odnosno sada T&H Investu, a glavni problem nije riješen i sada je pitanje pregovaračke pozicije Grada u sljedećim pregovorima oko bala te koliko će Grad opet biti popustljiv, a već sada vidimo kako je gradonačelnik prvo popustio Reformistima koji su nadproporcionalno zastupljeni u vlasti grada, a popustilo se i T&H Investu - objasnio je Lešina.

Zlatan Avar se osvrnuo na cijelu situaciju oko bojkota NL Ivana Čehoka koja je najavila da neće sudjelovati u sjednicama vijeća sve dok se ne ostvare zahtjevi ostavke ili otkaza Vesni Halugi i Zdravki Grđan za koje smatraju da krše zakon jer su intervenirali kod raspisivanja natječaja za zakup zemljišta PPP Cafuka koji je poništen, a bio je raspisan jer PPP Cafuk nije plaćao naknadu za sporno zemljište.

- Gospođa Grđan je mahala s nekakvim bezvrijednim papirom Agencije za plaćanje poljoprivrednog zemljišta koja uopće nije nadležna za zakup poljoprivrednog zemljišta već to radi država, grad i županija. I mi smo zvali Agenciju koja se izjasnila da dug ne postoji, ali to je isto kao da idete u Varkom pitati da li postoji dug za plin. Papir kojim je mahala je bezvrijedan i nema nikakve pravne valjanosti. Pročelnica za financije Varaždinske županije su potvrdili da nisu dobili uplate - rekao je Avar.

Istaknuo je također da se u ovom slučaju vidi jasno pogodovanje NS Reformista prema PPP Cafuku koje traje još od 2012. godine. 

- OPG-u koji je uredno podmirivao obaveze stiže obavijest da im se raskida ugovor, dok se drugome na vijeću kontra mišljenja poništava odluka da se poništava natječaj. Očekujem da će reagirati i državno i županijsko državno odvjetništvo jer su dokumenti jasni i mora se raspisati natječaj - rekao je Avar.

Konferencija_za_medije_NL_Ivana_Cehoka_1.jpg

Konferencija_za_medije_NL_Ivana_Cehoka_3.jpg

Konferencija_za_medije_NL_Ivana_Cehoka_5.jpg

Konferencija_za_medije_NL_Ivana_Cehoka_4.jpg