Ručno napravljena tjestenina, kao što su široki i uski rezanci, rezanci za juhu, krpice, kašice ili domaći mlinci, i to sve spravljeno od domaćih jaja, neki su od prepoznatljivih proizvoda poljoprivrednoga gospodarstva Draženke Rabuzin iz Ključa, kojih ne bi bilo da se njezina obitelj već sedam godina ozbiljno ne bavi i uzgojem kokoši nesilica, odnosno proizvodnjom jaja.
U novomarofskom kraju, kako naglašavaju, jedini su koji se ozbiljnije bave ovim poslom u koji su krenuli spontano.
- Majka me zamolila da joj kupim desetak kokoši da bi imala domaća jaja za vlastite potrebe, a ja sam joj kupila 50 kokoši – prisjeća se Draženka Rabuzin, vlasnica OPG-a, čija je prabaka sestra od oca slikara Ivana Rabuzina. Kad su kokoši počele nositi jaja, nisu znali kamo s njima pa su ih počeli davati prijateljima i znancima, a zatim se pojavila ideja da bi se mogli s tim baviti malo ozbiljnije.
- Kupili smo na godinu sto novih kokica i sklopili suradnju s nekim restoranima i tako već sada radimo sedma godina – objašnjava sugovornica.
Danas na svom gospodarstvu imaju dvjestotinjak kokoš,i koje podnim uzgojem daju i do 190 jaja dnevno.
Cijelu priču o ovoj vrijednoj obitelji čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti