Ništa od sufinanciranja JPP-a - protiv amandmana na rebalans HDZ, MOST, ali i reformisti

vv | 29.11.2016. u 15:16h | Objavljeno u Aktualno

Danas je izglasan rebalans državnog proračuna, a na veliku žalost sjever Hrvatske ponovno je zakinut, poručuje Zlatan Mošmondor, tajnik ŽO HNS-a Varaždinske županije.

Ministar financija Zdravko Marić, kako upozorava, odbio je sve amandmane oporbenih klubova zastupnika, pa tako i HNS-a.

- Tražili smo da, primjerice, država ispuni svoje obveze iz sporazuma o sufinanciranju najma za izgrađene škole i dvorane. Tražili smo i da se sanira nepravda prema pojedinim lokalnim samoupravama, gradovima i općinama, koje su zakinute zbog izmjena pojediih zakona, a zahtijevali smo i da se osiguraju sredstva za sanaciju klizišta. Ne čudi toliko što ministar Marić nije prepoznao važnost naših amandmana, ali zabrinjava da su amandmane, kojima smo nastojali omogućiti bolji život građanima sjevera, podržali jedino naši zastupnici HNS-a iz Varaždinske županije, Božica Makar i Milorad Batinić, dok su protiv bili HDZ-ovi Anđelko Stričak i Josip Križanić, ali i MOST-ov Robert Podolnjak, veli Mošmondor.

No to nije sve. Kao zanimljivost  navodi da je protiv amandmana vezanog uz škole i dvorane glasao i zastupnik Darinko Dumbović iz Kluba zastupnika Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika.

- Upravo su reformistima u kampanji bila puna usta projekata i samohvale, a nerijetko su spominjali upravo problematiku koju smo mi pokušavali ispraviti putem amandmana. Iz svega ovog proizlazi da je HNS jedina stranka koja istinski brine za sjever Hrvatske, a unatoč tome što nemamo ni jednog ministra iz sjevernih županija, i dalje ćemo se zalagati da svim građanima sjevera bude bolje i nadamo se da će ubuduće naša nastojanja prepoznati i u Vladi, veli Mošmondor koji apelira na saborske zastupnike iz Varaždinske županije, posebice na one iz HDZ-a i MOST-a, da se okrenu sjeveru i da se zalažu za „naše građane kako nam se više ne bi događale nepravde“.