Nikola Ščuric kandidat je Reformista za načelnika Cestice

| 20.2.2016. u 13:22h | Objavljeno u Aktualno

Nikola Ščuric kandidat je narodne stranke - REFORMISTI za načelnika Općine Cestica.

- Veseli nas što smo u prilici mještanima naše općine ponuditi alternativu. Na izbore izlazimo neopterečeni i ne namjeravamo ulaziti u prepucavanja drugih političkih opcija. Štoviše, pozdravljamo sve dobro što je učinjeno do sada, a podržat ćemo i nove kvalitetne prijedloge za boljitak općine, bez obzira od koga oni bili - rekao je na konferenciji za novinare Ščuric, inače 28-godišnji diplomirani inženjer.

Ščuric je iz Gornjeg Vratna, a u Reformistima je od osnutka stranke. Autor je, istaknuo je, nekoliko znanstvenih radova vezanih uz poljoprivredu.

Uz Ščurica, predstavio se i Ivan Dobrotić, predsjednik općinske organizacije Cestica i kandidat za predsjednika vijeća Općine Cestica. Naglasio je da se Cestica najviše razvijala u vrijeme kada je Radimir Čačić bio varaždinski župan.

- U to vrijeme Cestica je bila pravi mali gradić. Okretanjem leđa Čačiću nestali su i snovi o razvoju i Cestica sada stagnira. Projekti koji se provode nisu razvojni. Reformisti na ove izbore izlaze s mladim i sposobnim kandidatom za načelnika koji će se izdići iznad dnevne politike, osigurati novi zamah u razvoju i u prvi plan staviti realizaciju projekata, investicije i zapošljavanje - istaknuo je Dobrotić te dodao da članovi Reformista u Cestici "imaju kičnu i ne bave se trač politikom".

Da se ne žele baviti stranačkim prepucavanjima u Cestici istakla je i Natalija Martinčević, potpredsjednica Reformista. Na pitanje novinara koga smatraju krivim za nastalu situaciju u Cestici, kazala je da su svi krivi te da ne bi bilo prijevremenih izbora da je sve štimalo. Dodala je kako će pokazati da su mlada snaga, energija, nova znanja, mladi i motivirani i iskusni ljudi idealna kombinacija za razvoj.

- Oni će se znati izdići iznad dnevne politike, osigurati novi zamah u razvoju općine i u prvi plan staviti realizaciju projekata - zaključila je.