Nezavisna lista Ivana Čehoka: Zatražit ćemo poništenje natječaja za direktora Čistoće

VV | 1.10.2021. u 13:23h | Objavljeno u Aktualno

- Natječaj je proveden apsolutno transparentno i vjerovali ili ne, znate li kakvo je bilo glasanje na nadzornom odboru? Tajno. Osobe su glasale tajno, a to je veliki novitet u odnosu na vaše vođenje i bez natječaja provedeno imenovanje direktora Skroze koji ima zaštitne klauzule do 2029. godine - objasnio je gradonačlnik Neven Bosilj na upit vijećnika Zlatana Avara oko natječaja Čistoće za koji smatraju da nije proveden dovoljno transparentno i da li će se poništiti ako se utvrdi da je nezakonit.

Nezadovoljni odgovorom gradonačelnika, Nezavisna lista Ivana Čehoka je proslijedila sljedeće priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

"S obzirom da je gradonačelnik Bosilj na izravno pitanje vijećnika Avara zašto nije raspisan javni natječaj za direktora Čistoće u dnevnim glasilima ili Narodnim novinama, ponovno lagao da je razlog to što direktor nije htio platiti objavu, šaljemo Vam tonski zapis sa sjednice NO Čistoće od 9. rujna 2021. iz kojega je vidljivo da:

a) Bosilj iznosi neistine i klevete ponovno na račun direktora;
b) Predsjednik NO izričito tvrdi da nema smisla objavljivati u Narodnim novinama (što je inače uobičajeno i najšire se prati);
c) NO zaključuje da ne treba u dnevnom tisku;
d) preporučuju portal Moj posao, koji je odbio objaviti natječaj jer je diskriminatorni;
e) veliki demokrat i komunikator Strahonja navodi NO da prihvati objavu na mrežama, vjerojatno misleći na fejsbuk stranicu Budimo grad

iz čega možemo zaključiti samo i jedino da je cilj bio sakriti natječaj od hrvatske javnosti i menadžera s referencama diljem zemlje kako bi SDP-ov kandidat bio izabran.

Budući da ovo nije javni nego polutajni natječaj i da je raspisan protivno Zakonu o braniteljima, naša će lista zatražiti poništenje natječaja."

Označeno u
Preuzimanje priloga: