Buljan: O smanjenju zakupnine za Arenu može se razgovarati samo ako se podmiri dug Foto: Martin Novosel

Buljan: O smanjenju zakupnine za Arenu može se razgovarati samo ako se podmiri dug

| 11.6.2021. u 10:25h | Objavljeno u Aktualno

U pregovore se može ići, ali samo uz uvjet da se podmiri dugovanje. To je prvi uvjet na koji Grad mora pristati da bi se uopće mogli ići u pregovaranje oko smanjenja - poručuje Buljan.

Nakon što se proteklih dana doznalo da je Grad Varaždin na svoju ruku u mandatu prethodnog gradonačelnika Ivana Čehoka išlo u smanjenje isplate zakupnine Arene Varaždin zbog, kako su oni smatrali, opravdanih razloga jer se dvorana nije koristila dugi period uslijed pandemije koronavirusa, kontaktirali smo i upravitelja Gradske sportske dvorane Arena Varaždin, Nevena Buljana, ujedno i predstavnik tvrtke Max Bögl koja upravlja zapravo dvoranom

- Spor je nastao zbog proizvoljne odluke Grada Varaždina, ali se za sada ne ide u tužbu. Nadam se da će se to mirnim putem riješiti i da nećemo ići u sudski spor -  veli Buljan.

Unatoč ovoj nemiloj situaciji, Buljan je dodaje da su voljni ići u pregovore oko smanjenja zakupnine zbog nastale situacije s koroanvirusom, ali da je uvjet otplata nastalog duga.

- To je, dakle, opcija, ukoliko budemo i mi i Grad zadovoljni. Naglašavam, opcija je, ali ne znači da će se nužno realizirati. U pregovore se može ići, ali samo uz uvjet da se podmiri dugovanje. To je prvi uvjet na koji Grad mora pristati da bi se uopće mogli ići u pregovaranje oko smanjenja - poručuje Buljan.