Neven Bosilj: U proračunu već imamo 650 tisuća kuna za subvencije Čistoće

VV | 31.1.2022. u 12:05h | Objavljeno u Aktualno

Na današnjem aktualnom satu jedna od tema je bila i najavljeno poskupljenje cijena odvoza smeća preko Čistoće, a zastupnika SDP-a, Lovra Lukovečkog je zanimalo što će se raditi da se što više ublaže povećanja troškova života.

- Na svojoj koži možemo osjetiti ogromna poskupljenja i svega ostaloga, a u medijima su najave o novim poskupljenjima. Koje su potencijalne mjere subvencija posebice za one ugrožene, a kako bi se rasteretili građani što više moguće - upitao je Lovro Lukavečki.

- Pratimo što se događa na državnoj razini i nakon toga ćemo djelovati. Mi već imamo u proračunu nekih 650 tisuća kuna subvencija prema Čistoći i sigurno ćemo ih još više dići kako bismo našim sugrađanima omogućili da što bezbolnije prođemo kroz ove neke promjene cijena koje nas čekaju u sljedećem periodu - objasnio je Neven Bosilj, gradonačelnik Varaždina.

Termoplin će sasvim sigurno isto dizati cijene plina nakon što Hrvatska energetska regulatorna agencija objavi nove odluke o cijenama energenata.

- Sigurno će cijena ići gore. Termoplin neće slati nove uplatnice za prvih šest mjeseci, ali će biti doplata za povećanje nakon prvog travnja. Imamo dobru stvar da s današnjim danom imamo u usporedbi s prošlom godinom rast u prihodima PDV-a i prireza veći za 10 posto i imat ćemo proračunske rezerve da možemo reagirati s potencijalnim mjerama i subvencijama prema našim građanima - objasnio je Bosilj.