Neven Bosilj: Svi građani će moći vidjeti račune koje je imala ova i bivša gradska vlast od 2017.

| 15.10.2021. u 18:59h | Objavljeno u Aktualno

Iako je današnja medijska konferencija gradonačelnika Nevena Bosilja i zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića trebala biti o aktualnoj situaciji u Gradskom vijeću uoči sljedeće sjednice, otvorili su je najavom transparentnog gradskog proračuna tj. pokretanjem aplikacije koja bi trebala biti dostupna javnosti od 19. listopada.

- U utorak 19. listopada će pustiti u javnost aplikaciju transparentni proračun i transparentni Varaždin. Svi građani će moći vidjeti račune koje je imala ova i bivša gradska vlast od 2017. godine do danas. Vidjet će se sve isplate iz gradske riznice, što znači ne samo Grad Varaždin već i sve javne ustanove koje su dio gradske riznice, a također će biti i vidljive plaće svih zaposlenika Grada i gradskih ustanova u zadnjih četiri godine - istaknuo je Bosilj te da će u utorak biti posljednja ispitivanja u radu aplikacije.

- Aplikacija je spremna, a također jedna od stvari koje smo komunicirali u predizbornom programu je i participacija naših sugrađana i sugrađanki u proračunu za komunalne radove. Znači ono što njih žulja i što smatraju da treba napraviti. Mogu svojim prijedlozima ili preko web forme na stranicama Grada ili preko Facebooka, predlagati male komunalne akcije što je prioritet građanima. Mi smo tu radi vas i želimo promijeniti način upravljanja ovim gradom - rekao je Marković.