Neven Bosilj: Postojeći pravilnik o korištenju službenih vozila ćemo izmijeniti

| 25.8.2021. u 18:13h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj se nakon jučerašnjeg medijskog obraćanja javnosti javio i na svom Facebooku vezano za situaciju s korištenjem službenog vozila za godišnji odmor te najavio promjenu pravilnika Grada Varaždina oko korištenja službenog vozila. Njegovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

"Poštovane sugrađanke i sugrađani,
Želim završiti priču oko korištenja službenog vozila. Zatekli smo što smo zatekli, probleme i nebuloze rješavamo te ćemo riješiti ne samo ovaj već i brojne druge pravilnike koji nisu sukladni mom načinu rada, razmišljanja, viđenja politike i vođenja Grada.

Svima je poznato da sam došao iz realnog sektora i nisam političar po zanimanju, već menager što želim i ostati. Činjenica je da sve što je zakonito, nije uvijek i moralno, naročito kada je riječ o javnim osobama.

Po preuzimanju dužnosti, preuzeo sam i službeno vozilo. Nadležne službe su me uputile u moja „prava“ isti dan kada sam došao u Grad.

Moram priznati da na prvom odresku od plaće nisam gledao što je i na koji način obračunavano. Na plaći od srpnja, vidio sam kako korištenje službenog automobila nije obračunato kao primitak u naravi te sam odmah, budući je i to po zakonu zatražio da se to stečeno, odnosno zatečeno pravo na taj način i evidentira jer to smatram svojom moralnom obvezom. Nije me bilo briga što se „to do sada nije radilo“ jer imam svoj stav i on će uvijek ostati isti, a to je pošteno i odgovorno obavljati svoj posao.

Slažem se sa svim komentarima. Bez obzira što su i što će i dalje svi moji postupci biti prije svega temeljeni na moralnim postavkama, radit ću isključivo poštujući zakon.

Poštujem mišljenje građana te ćemo i postojeći pravilnik o korištenju službenih vozila izmijeniti jer je donesen 2014. godine te vjerujem kako ćemo i po tome biti primjer i uzor i svima drugima da učine isto.

Put do pakla često je popločen dobrim namjerama. Jasno je da se od dana kada sam došao na mjesto Gradonačelnika ništa ne skriva, ne manipulira se, a tako će i ostati."