Neven Bosilj: Kako bi otklonili i zrno sumnje, poništio sam natječaje za pročelnike

VV | 6.4.2022. u 19:22h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj sigurno nije bio zadovoljan nedostatkom podrške za rebalans proračuna gdje mu je falio barem jedan glas i to onaj Damira Habijana zbog čega ta točka nije prošla na prošloj sjednici Gradskog vijeća, a protiv proračuna su bili nekadašnji koalicijski partneri iz Budimo grada te članovi Nezavisne liste Ivana Čehoka.

Za dva tjedna ponovno ćemo održati sjednicu Gradskog vijeća na kojoj ćemo predložiti sveobuhvatno mirno rješenje sporova s TH Investom te novi rebalans proračuna. Rebalansom proračuna želimo uz postojećih 570 milijuna kuna rasporediti dodatnih 30 milijuna. Izglasavanjem rebalansa vijećnici će omogućiti zapošljavanje dodatnih psihologa u školama, uvođenje građanskog odgoja u škole, dodatnih 400 tisuća kuna za naše sportaše, uvođenje zdrave vrtićke prehrane, 10 milijuna kuna za polupodzemne kontejnere, 230 tisuća kuna za obnovu fasade Vile Oršić, dodatnih 1,5 milijun kuna za Regionalni centar civilne zaštite, dodatnih 100 tisuća kuna za električne automobile komunalnim redarima i 7 milijuna kuna za obnovu Gradske vijećnice - stoji u jučerašnjoj objavi na Facebooku gradonačelnika Nevena Bosilja.

- I sam nisam zadovoljan brzinom kojom se neke stvari mijenjaju, ali da se zbog toga usporavaju ili zaustavljaju projekti bez kojih se Varaždin ne može razvijati, to ne podržavam. Pokažimo svi zajedno odgovornost prema građanima i pokrenimo Varaždin - nastavio je Bosilj, a danas se također osvrnuo objavom oko poništenja dva natječaja za pročelnike i raspisivanje novih natječaja.

Grad Varaždin: Ponavljaju se natječaji za dva pročelnika

- Od početka se zalažemo za apsolutnu transparentnost te, kako bi otklonili i zrno sumnje u pravednost javnih natječaja, te sam odlučio poništiti javni natječaj za imenovanje pročelnika upravnih odjela Grada Varaždina u dijelu koji se odnosi na radna mjesta pročelnika Upravnog odjela za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća te Upravnog odjela za gradnju i komunalno gospodarstvo, inicirati izradu prijedloga izmjene Pravilnika o unutarnjem redu upravnih odjela tako da se na natječaje mjesta mogu javiti sve visokoobrazovane osobe koje svojim kompetencijama odgovaraju nadležnostima pojedinih upravnih odjela i uputiti dopis Ministarstvu pravosuđa i uprave Republike Hrvatske u kojem se traži pojašnjenje modaliteta i načina kako da angažiramo vanjsku, neovisnu tvrtka za provođenje natječaja za zapošljavanje. Na prvom mjestu nam je izgradnja povjerenja s građanima ovog grada, kojima je politika kroz godine pokazala svoje najružnije lice. To je dugotrajan i težak put na kojem ćemo naići na prepreke, ali nećemo odustati - stoji u objavi gradonačelnika na Facebooku.