Neven Bosilj: HDZ će dobiti kaznu…

vv | 8.4.2024. u 10:01h | Objavljeno u Aktualno

Vodstvo SDP-a Varaždinske županije jutros je održalo konferenciju za novinare.

- HDZ će dobiti kaznu od komunalnog redara što je u subotu postavio štand na mjestu na kojem je to zabranjeno. Kradu nam i ideje, no bolje i to nego još četiri godine naš novac. Naime, osam godina je AP na vlasti, sadašnji ministar gospodarstva bio je predsjednik Gradskog vijeća i nisu riješili bale, nego smo ih mi - napomenuo je gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj (SDP). Ponovio je svoju podršku Lovri Lukavečkom na broj 12 koalicije Rijeke pravde u 3. izbornoj jedinici.

- Lovro je bio jedan od inicijatora da smo uveli besplatni topli obrok u škole. Zaposlili smo dodatne psihologe. Stanogradnja je bila u kaosu, a sad smo pred početkom gradnje priuštivih novih stanova u ulici Ivana Nepomuka Petrovića, dok su oni u Hršćici dovršeni. Besplatni higijenski ulošci uvedeni su u varaždinskim školama, zatim besplatni produženi boravak u školama, a zadnje smo smanjili cijene karata gradskih buseva - rekao je Bosilj.

Predsjednica SDP-a Varaždinske županije i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora osvrnula se na rad HDZ - ove vlasti u državi

- Imamo puno mladih ljudi oko sebe, primjerice načelnika Petrijanca Željka Posavca na 10. mjestu naše liste, koji svojim sugrađanima predanim zalaganjem i dobrim vođenjem općina omogućuju kvalitetan život. Trebamo se osloniti na europske fondove, a ne samo na pomoć središnje države koja sad dijeli novac podobnima - istaknula je Antolić Vupora. Željko Posavec kao mladi načelnik u drugom mandatu i sada kao kandidat za zastupnika u Hrvatskom saboru jamči razvoj svih dijelova županije, a ne samo dodjelu projekata i poslova podobnima.

Konferenciji su prisustvovali i zamjenik načelnika Varaždina Miroslav Marković (5. na listi), predsjednik Gradskog vijeća Varaždina Lovro Lukavečki i načelnik Maruševca Mario Klapša.