NESREĆA NA A4: 4 pacijentice zbog dobrog zdravstvenog stanja iz OB Varaždin poslane za Poljsku

VV | 7.8.2022. u 09:36h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinski župan Anđelko Stričak i ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak danas su ujutro održali press konferenciju. Izvijestili su o najnovijim informacijama o ozlijeđenim državljanima Republike Poljske u teškoj nesreći na autocesti A4 koji su na liječenju u Općoj bolnici Varaždin.

-U toj prometnoj nesreći stradale su 44 osobe, od toga 12 smrtno i 32 ozlijeđene. Radi se o poljskim državljanima, tako da ih je sinoć obišao i ministar zdravstva i zamjenik ministra vanjskih poslova. U razgovoru sa svim ozlijeđenim osobama izrazili su zadovoljstvo s postupanjem naših žurnih službi, a isto tako sa pomoću koju su oni dobili u OB Varaždin. Također u razgovoru s njima, i u dogovoru s našim resornim ministarstvom, četvorica su noćas prebačena za Poljsku - kazao je Stričak.

Detaljnije o stanju pacijenata govorio je ravnatelj varaždinske bolnice Tomislav Poljak.

-Jučer smo hospitalizirali 11 pacijenata u večernjim satima. Četvero pacijentica je bilo zadovoljavajućeg zdravstvenog stanja i one su puštene i nadam se da su sretno stigle u Poljsku. Od 7 preostalih pacijenata, dvoje pacijenata se i dalje nalazi u kritičnom stanju, odnosno 4 pacijenata se nalazi na intenzivnom liječenju, a od toga je dvoje kritično. Jedan je pacijent iz intenzivnog liječenja premješten u odjel traumatologije. Kod Kod nas su smješteni pacijenti od 1956. godine nadalje- ukratko je opisao Poljak-