Nema novih zaraza koronavirusom u posljednja 24 sata, dva slučaja kršenja mjere samoizolacije

VV | 17.4.2020. u 11:52h | Objavljeno u Aktualno

U varaždinskoj bolnici još je samo 9 oboljelih od koronavirusa, novooboljelih nema deveti dan. 

- U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nemamo novooboljelih od koronavirusa, a tri su osobe ozdravile. Ukupan broj do sada oboljelih je i dalje 32, a ozdravile su ukupno 22 osobe. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se devet osoba i dobrog su općeg stanja, dok se jedna osoba nalazi na respiratoru u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu. Statistički se Varaždinskoj županiji i dalje pribrajaju dodatne tri osobe koje ovdje imaju prijavljeno mjesto prebivališta, ali žive u Zagrebu gdje su i testirani i tamo se liječe - kažu iz Županije.

Tijekom jučerašnjeg dana u našoj Županiji testirane su 63 osobe s posebnim naglaskom na djelatnike Domova za starije i nemoćne osobe, a ukupni broj testiranih je već 860. U mjeri samoizolacije nalazi se 1255 osoba, od čega je 125 novih registrirano tijekom jučerašnjeg dana.

Testiranja se obavljaju u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije, a kapacitet je podignut na 100 testiranja dnevno. Po nalogu Županijskog stožera za civilnu zaštitu, testiranja se provode u domovima umirovljenika.

U posljednja 24 sata PU varaždinska zabilježila je dva slučaja kršenja mjere samoizolacije i 59 slučaja kretanja bez valjane propusnice. Ukupno do sada zabilježeno je 79 kršenja mjera samoizolacije te 1232 kretanja bez valjane propusnice.

- Deveti dan smo bez novooboljelih, a tijekom tih devet dana uzeto je 306 uzoraka za testiranje. Dvije trećine do sada oboljelih osoba se oporavilo. To nam daje vjetar u leđa za predstojeće razdoblje i potvrdu da sustav koji brine o sprečavanju širenja zaraze u Varaždinskoj županiji dobro funkcionira – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.