"Nema kvalitetnijeg i boljeg radnika od hrvatskog, on je priznat u Europi i svijetu" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

"Nema kvalitetnijeg i boljeg radnika od hrvatskog, on je priznat u Europi i svijetu"

VV | 26.11.2023. u 08:06h | Objavljeno u Aktualno

- Imat ćete mogućnost na POS uređaju, odredit ćete visinu napojnice, 3, 5 ili 7 posto, taj dio će se automatski kanalizirati djelatniku za njegovu nagradu što je bio ljubazan, uslužan, kulturan, pristojan, brz i sve ono što posao zahtijeva - izjavio je Dalibor Kratohvil, predsjednik HOK-a za N1, koji se objasnio kako će funkcionirati ostavljanje napojnica preko kartica, a osvrnuo se i na nedostatak radne snage u Hrvatskoj.

- Često se govori i o iseljavanju mladih iz Hrvatske koji tragaju za poslom na Zapadu. I poslodavci su svjesni da, ako ne plate radnika adekvatno, on će otići. Nema kvalitetnijeg i boljeg radnika od hrvatskog, hrvatski radnik je priznat svugdje u Europi i svijetu - poručio je predsjednik HOK-a koji se osvrnuo na veliki nedostatak radnika u Hrvatskoj, posebno u ugostiteljstvu.

- Tri najtraženija zanimanja su konobar, prodavač i čistačice, djelatnosti usko vezane uz turizam. No, nemamo djelatnosti što se tiče obrtničke komore u kojoj ne vapimo za radnicima, majstorima, u graditeljstvu, prijevozu, ugostiteljstvu… Sad više ne govorimo o kvalitetnom radnom kadru - ustvrdio je.

Označeno u