Nema koalicije SDP-a i HDZ-a: U Županijskoj skupštini ćemo djelovati kao konstruktivna oporba

VV | 8.6.2021. u 08:23h | Objavljeno u Aktualno

Novi župan Varaždinske županije vjerojatno je odradio pro forma razgovore sa SDP-om, točnije Barbarom Antolić Vuporom, oko stvaranja moguće većine u Županijskoj skupštini, ali osim nekih dodirnih točaka u kojima se slažu, SDP će biti i ostati ipak opozicija i oporba u narednom razdoblju HDZ-u u mandatu Anđelka Stričaka. Priopćenje Barbare Antolić Vupore, prenosimo u cijelosti.

"Nakon obavljenih razgovora sa županom Varaždinske županije i predsjednikom ŽO HDZ-a gospodinom Anđelkom Stričakom konstatirali smo kako su točke rješavanja zajedničke, a tiču se prije svega problematike rješavanja bala, prikupljanja mješovitog otpada, željezničkog i integriranog prijevoza te ostalih prioritetnih problema za koje smo konstatirali da moraju biti rješavani u suglasju.

To je razlog da će i ubuduće ŽO SDP Varaždinske županije u Županijskoj skupštini djelovati kao konstruktivna oporba te će na takav način podupirati rješenja koja su dobra i korisna za građane Varaždinske županije.

SDP će dakle, u županijskoj skupštini biti istodobno i korektiv koji će se suprotstaviti klijentelizmu, nepotizmu i korupciji. Istodobno nećemo se libiti podupirati sve odluke, programe i projekte koji će biti na  dobrobit svih naših građana."