Natalija Martinčević obilježila Dan žena i pozvala na okrugli stol „Žene na tržištu rada“

V.V. | 8.3.2017. u 11:51h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Varaždina Natalija Martinčević započela je jučer obilježavanje Dana žena.

Na autobusnom stajalištu u 21.30 dočekala je žene koje su krenule na posao u noćnu smjenu te im uz cvijeće čestitala Dan žena. S podjelom prigodnih cvjetnih poklona nastavila je danas ujutro od 6 sati djelatnicama trgovačkih centara, pekarnica, mesnica, frizerskih salona diljem Varaždina.

- Već tradicionalno podjela cvijeća i prigodnih poklona vrši se na Korzu. Ove godine odlučila sam Dan žena posvetiti svim ženama koje su na svojim radnim mjestima u trgovinama i pogonima, te ih na njihovim radnim mjestima razveseliti prigodnim znakom pažnje - naglasila je Natalija Martinčević.

Dodala je kako su upravo te žene najviše ugrožene i pogođene uvjetima koji se odnose na kvalitetu njihovog života.

- Ugovori na određeno vrijeme, rad u smjenama, izrazito niske plaće, neprilagođeno radno vrijeme vrtića i ostali problemi direktno su povezani sa ženama zaposlenima u radno-intenzivno proizvodnoj industriji i trgovinama.Više o ovim problemima s kojima se susreće veliki broj žena u Gradu i Županiji, ali i o konkretnim mjerama i inicijativama oko navedenog, govoriti će se danas na Okruglom stolu „Žene na tržištu rada“ koji će se održati danas u 18:00 sati u hotelu Varaždin na koji pozivamo sve zainteresirane - najavila je.