Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije predana četiri nova vozila za sanitetski prijevoz Foto: Varaždinska županija

Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije predana četiri nova vozila za sanitetski prijevoz

Varaždinske vijesti | 8.4.2022. u 12:24h | Objavljeno u Aktualno

Župan Anđelko Stričak predao je danas ravnatelju Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladenu Smoljancu četiri nova vozila za sanitetski prijevoz ukupne vrijednosti 1.595.000 kuna.

Kako je istaknuto, nastavak je to ulaganja u vozni park Zavoda čime se podiže kvaliteta zdravstvene skrbi. Ravnatelj Smoljanec je prilikom primopredaje napomenuo da će se vozila koristiti za prijevoz bolesnika.

080422_primopredaja_vozila_8.JPG

Tri vozila opremljena su s pet sjedala i jednim ležajem, a jedno je opremljeno s tri sjedala i dva ležaja i to vozilo koristit će se uglavnom za premještaj bolesnika iz Opće bolnice Varaždin u bolnice u Klenovniku, Novom Marofu i Varaždinskim Toplicama.

- Ujedno će se vozila koristiti i za prijevoz naših građana koji odlaze na određenu dijagnostiku i terapiju u zagrebačke bolnice, te kliničke centre. Opremljena su opremom koja je certificirana od strane Centra za vozila Hrvatske u Zagrebu i kao takva potpuno su opremljena za transport bolesnika - izjavio je Smoljanec te dodao kako Nastavni zavod trenutno raspolaže s 43 vozila, a 25 ih je nabavljeno u zadnjih pet godina.

080422_primopredaja_vozila_6.JPG

- Sljedeće godine predstoji nabava još pet vozila kako bi zadržali trend da nemamo vozila starija od deset godine i kako bi ostali u vrhu po kvaliteti i godištima voznog parka - zaključio je Smoljanec.

Župan Anđelko Stričak, povodom jučerašnjeg Svjetskog dana zdravlja, zahvalio je svim djelatnicima u zdravstvu na njihovoj profesionalnosti, požrtvovnosti te na svemu što rade kada je zdravlje pacijenata u pitanju. Naglasio je kako je "jedan od glavnih prioriteta ove županijske vlasti podizanje kvalitete zdravstvene skrbi u svim zdravstvenim ustanovama".

080422_primopredaja_vozila_9.JPG

- Upravo zbog toga poduzimamo sve kako bi u ovom mandatu izgradili potreban prostor u Općoj bolnici Varaždin, Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice i Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije. Paralelno s time zamolio sam ravnatelje svih zdravstvenih ustanova da snime "krvnu sliku" dijagnostičke i medicinske opreme kako bi na vrijeme mogli započeti procese postupka nabave novih aparata. Treći dio odnosi se na specijalizacije i edukacije, jer samo dobro osposobljen, uvježban djelatnik može dati maksimum od sebe. A četvrto, vodimo brigu o kvaliteti života zaposlenika u zdravstvu - napomenuo je Stričak.

080422_primopredaja_vozila_7.JPG

- Upravo zbog toga smo nedavno potpisali nastavak suradnje sa Zagrebačkom bankom, a time ćemo i dalje zaposlenicima u županijskim zdravstvenim ustanovama sufinancirati kamatu kod njihovog stambenog zbrinjavanja. Danas smo ovdje predali četiri vozila Nastavnom zavodu za hitnu medicinu. To je osam vozila u ovih deset mjeseci mog mandata. Siguran sam da će se i ovom nabavom dodatno dići kvaliteta zdravstvene skrbi za naše građane jer kad se radi o hitnim slučajevima tada je najvažnija brzina, a kod toga ključnu ulogu igraju kvalitetna vozila – zaključio je Stričak.

Primopredaji vozila prisustvovala je i županijska pročelnica za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić.

080422_primopredaja_vozila_1.JPG

080422_primopredaja_vozila_2.JPG

080422_primopredaja_vozila_3.JPG

080422_primopredaja_vozila_4.JPG

080422_primopredaja_vozila_5.JPG

080422_primopredaja_vozila_10.JPG