Nastavljeno suđenje za ubojstvo Petrekovića: "Do jame smo ga još gurali, zakopali i navukli smeće" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Nastavljeno suđenje za ubojstvo Petrekovića: "Do jame smo ga još gurali, zakopali i navukli smeće"

Ivica Kruhoberec | 13.12.2021. u 19:30h | Objavljeno u Aktualno

Suđenje Zdenku Jarošu, kojeg Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu tereti za ubojstvo Deana Petrekovića, nastavljeno je svjedočenjem kćeri žrtve, kao i bivše djevojke te prijatelja prvookrivljenog, a zatim i Nemanje Grčića, 28-godišnjak iz okolice Novog Sada. Uz prvookrivljenog i drugookrivljenog Aleksandra Maksimovića, kojeg se tereti za pomaganje, Grčić je jedini bio u skladištu Jaroševog poduzeća, mjestu kobnog obračuna, koji se zbio 10. srpnja 2018.

Kako je rekao svjedok Grčić, Jaroša je upoznao na novu godinu 2017. ili 2018. godine u hotelu Vila Poloj, koji je s Maksimovićem vodio u Bačkoj Palanci, gdje je bila došla i Jaroševa djevojka Bonnie s prijateljicom.

- S Aleksandrom Maksimovićem, kojeg znam od djetinjstva jer smo iz istog sela, išao sam nakon nekoliko mjeseci u Hrvatsku po mirise za automobile. Aleksandar je mirise prodavao jednom svojem prijatelju, koji se time bavio. Otišli bismo i vratili se u jednom danu. Došli bi do kafića i onda otišli do poduzeća, rekao je Grčić govoreći o dolascima u Varaždin, naglašavajući da nikad nije bio s Jarošem više dana, izuzev u ljeto 2018. godine.

Zašto su tada bili više dana u Varaždinu, a ne samo jedan kao inače, zanimalo je predsjednika vijeća.

- Aleksandar je imao neke poslove, no točan razlog mi nije rekao, već samo da spakiram kufer, budući da ćemo biti više dana u Hrvatskoj tijekom kojih ću mu praviti društvo, odgovorio je svjedok, ne pojašnjavajući o kakvim bi se to poslovima moglo raditi u Varaždinu.

Maksimović je po njega do šao, kako je napomenuo, skupa s Bonnie, tadašnjom Jaroševom djevojkom, koja je vozila Suzuki.

- Dovezla nas je do granice s Hrvatskom, no Aleksandar nije ušao s nama u Hrvatsku, već je izašao iz vozila prije granice jer je imao neki problem s putovnicom. Pridružio nam se nakon granice, koju je nekako prešao, rekao je svjedok, koji nije znao objasniti kako je Maksimović uspio prijeći hrvatsko-srpsku granicu.

Po dolasku u Varaždin, smjestili su se u jednu od dvije vikendica kod Varaždina, koje je koristio Jaroš...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u