Nakon završetka uređenja Trenkove ulice, Bosilj govorio i o ostalim radovima na području Varaždina

MGA | 23.5.2024. u 12:35h | Objavljeno u Aktualno

Umjesto dva do tri mjeseca, kako je prethodno najavljeno, promet Radićevom ulicom, zbog radova na turborotoru u Gojancu, bit će zatvoren tek na nekoliko tjedana, od kraja lipnja do početka srpnja. 

Nakon što je uređena Trenkova ulica u Varaždinu, nastavljaju se radovi i na drugim varaždinskim ulicama, kao što je primjerice Supilova, gdje se također radi na način da se obuhvate radovi na svim instalacijama, istaknuo je gradonačelnik Neven Bosilj na današnjoj konferenciji za medije koja je održana u Trenkovoj ulici, ispred Vatrogasnog doma. Prošle je godine uređen prvi dio Trenkove ulice, a sada je završen i drugi dio ukupne dužine od oko 800 metara.

DSC_0412.jpg

- Ulica je uređena po modelu kako smo krenuli i prošle godine. Varkom, Termoplin i kompletna promjena instalacija, a stavljena je i nova LED javna rasvjeta. Postavit će se i stupići za zaštitu biciklista. Zahvaljujemo našim sugrađanima koji su nas upozorili na određene nedostatke koje ćemo ukloniti budući da su prometni znakovi postavljeni tako da onemogućuju prolaz mamama s dječjim kolicima, a također narušavaju sigurnost naših sugrađana - rekao je gradonačelnik Bosilj dodavši da je model uređenja ulica po kojem u radove ulaze svi operateri i mijenjaju instalacije primijenjen i na radovima u Supilovoj ulici. 

- Tamo su se radovi malo odužili zbog zahtjeva HŽ-a, ali vjerujem da će završiti u roku mjesec dana - rekao je gradonačelnik najavivši da nakon izmjena instalacija i u Vrazovoj ulici stiže Colas, izvođač radova na uređenju kolnika, biciklističkih staza i nogostupa.

Spomenuo je i radove Vodogradnje na uređenju staza u Šetalištu Vatroslava Jagića od policije do kazališta. Najavio je potom početak radova na uređenju ulaska u veliko stambeno naselje Grabanice.

- Riješeni su imovinsko-pravni odnosi, napravljen je projekt pa će ružna „šikara“ na ulazu u Grabanice postati prošlost. Uredit će se i tridesetak dodatnih parkirnih mjesta, a u svim ulicama koje se uređuju postavlja se i moderna LED javna rasvjeta.

Spomenuo je i velike radove u Gojancu na prometnici kojom se ulazi u Varaždin iz pravca Ivanca. S Upravom Hrvatskih cesta je dogovoreno da će se Ulica braće Radić radi radova zatvoriti minimalno na dva do tri tjedna od kraja lipnja do početka srpnja.

- Pronašlo se prihvatljivo rješenje jer se po prvotnom planu najavljivalo zatvaranje ulice na dva-tri mjeseca. Radovi dobro napreduju pa se očekuje da će veliki rotor na zapadnom ulazu u Varaždin biti gotovi u rujnu. Radovi će se tada preseliti na izgradnju rotora u Hrašćici. U gradu Varaždinu se radi i gradi puno na uređenju ulica. Vodimo brigu i o biciklistima, pješacima, a omogućavamo našim sugrađanima da se mogu normalno parkirati - zaključno je izjavio Bosilj te najavio početak radova na Banfici gdje je planiran jednosmjeran kružni tok kod ulica Nikole Tesle, Ruđera Boškovića i Konšćakove ulice čime će se dobiti i novih tridesetak parkirnih mjesta.

DSC_0434.jpg

Konferenciji za novinare priključila se i nekolicina stanara u Trenkovoj ulici, a među njima i umirovljenik Darko Sačić koji je aktivno, zajedno sa svojim susjedima iz ulice, sudjelovao u uređenju ulice dajući savjete kako bi ulica trebala izgledati u skladu s potrebama stanara.

- Kao penzioner i čovjek koji se rodio u ovoj ulici mogu reći da je ulica dugo bila u lošem stanju. Pogotovo nas je mučio prolaz majki s kolicima i invalida. Sad smo došli do toga da smo dobili civiliziranu ulicu i to je najljepše što se dogodilo. Ističem kao primjer da su sva kućanstva na ovom potezu komunicirala i uskladila prijedlog koji smo dali prema investitoru. Zapanjujuće, sve to je ispoštovano. Hvala Gradu što nam je omogućio da opet živimo u normalnim uvjetima - rekao je umirovljenik Darko Sačić napomenuvši da je borba stanara ulice trajala dosta dugo.

DSC_0406.jpg

DSC_0414.jpg