"Nakon svinjogojstva, želi uništiti i uzgoj zagorskog purana, ministrice, dajte ostavku!" Foto: Domovinski pokret

"Nakon svinjogojstva, želi uništiti i uzgoj zagorskog purana, ministrice, dajte ostavku!"

VV | 30.11.2023. u 20:36h | Objavljeno u Aktualno

- Domovinski pokret zajedno sa svojim političkim partnerima i istomišljenicima želi još jednom naglasiti da je hrvatska poljoprivreda pred potpunim kolapsom nakon katastrofalne politike koju predvodi, naravno, koalicijska Vlada Andreja Plenkovića i ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Hrvatska poljoprivreda gotovo u svim sektorima bačena je na koljena - istaknuo je saborski zastupnik Domovinskog pokreta Davor Dretar u Krapini.

Dodaje da je u Zagorju, u Krapinsko-zagorskoj županiji na sjeveru Hrvatske, situacija gotovo pa jednaka, samo što oni tek očekuju val katastrofalnih mjera hrvatske Vlade.

- Zato pozivamo ministricu Vučković na trenutnu ostavku. Iako je ona opravdala pomoću glasačke mašinerije u Saboru svoj mandat, ona mora hitno otići ako je Andreju Plenkoviću u cilju boljitak hrvatske poljoprivrede. Znamo koliko je u ovo doba opće nesigurnosti bitna samodostatnost u proizvodnji hrane. Vlada Andreja Plenkovića vodi Hrvatsku prema potpunom ponoru. Naše robne rezerve su ispražnjene - upozorio je i dodao kako, još malo, pa će istu stvar raditi i u Zagorju i cijeloj Hrvatskoj.

- Zagorski puran, kao autohtoni brend, kao zaštićena robna marka na svjetskom tržištu, isto tako pomalo dolazi pod udar ptičje gripe i zabrane držanja na otvorenom, a koje je preduvjet da bi mogao biti brendiran kao zagorski puran. Domovinski pokret zajedno sa svojim političkim istomišljenicima i partnerima želi naglasiti da hrvatska poljoprivreda ima pravo biti ključni resurs Hrvatske kao uspješne, moderne i sretne države - poručio je uz ostalo Dretar.