Nakon objave prekida štrajka, kaos: internet stranice nekih škola ne rade, na nekima piše da je sutra štrajk! Foto: Ilustracija

Nakon objave prekida štrajka, kaos: internet stranice nekih škola ne rade, na nekima piše da je sutra štrajk!

IHR/Varaždinske vijesti | 2.12.2019. u 17:10h | Objavljeno u Aktualno

- Od utorka 3.prosinca nastava se održava prema redovnom rasporedu - objavljeno je na internet stranicama I. OŠ Varaždin, a slična obavijest objavljena je i na internet stranicama Prve gimnazije Varaždin.
Nakon objave da je štrajk završen i da učenici od sutra idu u školu zavladao je kaos. Mnogi roditelji su odlučili provjeriti na internet stranicama svojih škola ovu vijest, posebice kod onih na kojima je ranije pisalo da sutra nema nastave, poput V. OŠ Varaždin.

Međutim, osim što su internet stranice nekih škola, primjerice VI. OŠ Varaždin i Druge gimnazije Varaždin privremeno nedostupne, na nekim školama, poput V. OŠ Varaždin još uvijek stoji obavijest da sutra nema nastave.

- Zar sad ja moram čubiti za računalom i čekati kad će se pojaviti nova obavijest? Na stranicama škole piše da sutra nema nastave. Kad su štrajkali 36 dana onda nam Mihalinec i Plenković nisu trebali poručivali preko nacionalnih medija da sutra djecu šaljemo u školu. Tako je bilo i prvi dan štrajka, kad nismo znali trebamo li djecu slati u školu ili ne. To je prestrašno! Neka mi netko objasni da li da šaljem svoje dijete u školu ili ne? - ogorčena je naša čitateljica, majka 14-godišnjaka.
Slično je i na internet stranicama VII. OŠ Varaždin, gdje još uvijek piše kako za sada nije zaprimljen nikakav novi dokument vezano uz štrajk te se prema trenutnoj situaciji štrajk nastavlja, na III. OŠ Varaždin stoji obavijest da štrajk i dalje traje, na OŠ Novi Marof obavijest je da se štrajknastavlja, kao i na OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca, dok su nedostupne internet stranice OŠ Ludbreg, II. OŠ Varaždin i IV. OŠ Varaždin.

Odgovor na pitanje trebaju li sutra djecu slati u školu ili ne, posebno u školama koje još uvijek imaju obavijesti da su u štrajku, pokušali smo doznati od županijskih povjerenika Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama iz Varaždinske županije, no nismo ih dobili.

Screenshot_2019-12-02_VII_osnovna_škola_Varaždin_-_Vijesti.jpg

Screenshot_2019-12-02_V_osnovna_škola_Varaždin_-_Naslovnica.jpg

Screenshot_2019-12-02_Stranica_nedostupna.jpg

Označeno u