Nakon niza pokušaja da se zaposli, Franolić dao ostavku na članstvo u HDZ-u

vv | 2.7.2019. u 14:05h | Objavljeno u Aktualno

Igor Franolić, magistar prometnih znanosti, nogometni sudac i nekadašnji HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ludbrega, koji je bio i direktor Lukoma u kojem je imao menadžerski ugovor s otpremninom od 823 tisuće kuna, dao je ostavku članstvo u Hrvatskoj demokratskoj zajednici u kojoj je bio 18 godina, odnosno od 2001. godine.

U stranci je obnašao niz različitih funkcija, od onih u mladeži HDZ-a i temeljnom ogranku, zatim, pa do dužnosti zamjenika predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Ludbreg, člana Županijskog odbora HDZ-a Varaždinske županije i člana nacionalnog Odbora za promet.

-Ostavku na članstvo podnosim umoran od čekanja, a nespokojan zbog udaljavanja od demokršćanskih vrijednosti. Jednako tako razočaran sam s rezultatima koje postiže HDZ na razini Gradske organizacije Ludbreg na posljednja tri izbora. No, ni to ne bi bilo presudno, da nisam osobno iskusio sabotažu, opstrukciju i difamaciju od strane županijskog predsjednika HDZ-a Anđelka Stričaka, navodi Franolić, dodajući da je unazad četiri godine trpio unutarstranačko maltretiranje i represiju, a upućen je i na časni sud, a zatim mu je bezrazložno oduzeto pravo glasovanja ili kandidiranja na posljednja dva unutarstranačka izbora, a sve po nalogu predsjednika ŽO HDZ-a.

U ostavci posebno podsjeća da je 2013. godine bio kandidat HDZ-a za gradonačelnika Grada Ludbrega te je pobijedio u prvom krugu.

- Nažalost, kada su lokalni oci SDP-a i HDZ-a shvatili da neću plesati kako oni sviraju, sve sile svijeta ujedinili su protiv mene da bi spriječili moju pobjedu. Opet, nažalost, tako HDZ djeluje u Ludbregu, kao dvoje djece iste majke. Ne želeći umanjiti ničiju pobjedu, moram reći da smo osvojio u drugom krugu 1941 glas i time ostvario najveći uspjeh HDZ-a u Ludbregu, budući da sam osvojio više glasova nego što je u najvećoj trijumfalnoj pobjedi ostvario u Ludbregu utemeljitelj i prvi predsjednik HDZ-a dr.Franjo Tuđman, a jednako tako i na prethodnim izborima gospođa Kolinda Grabar-Kitarović, navodi Franolić te dodaje kako je kandidat HDZ-a za gradonačelnika Ludbrega na lokalnim izborima 2017. osvojio 529 glasova, a na izborima za EU parlament 2019. HDZ GO Ludbreg osvaja 259 glasova ili 13,28%.

Usprkos ostvarenim rezultatima te stručnosti, Franolić zaključuje da ljude poput njega ne treba stranka jer je postao prijetnja lokalnim očima, vodećim ljudima HDZ-a Ludbreg.

- Postao sam prijetnja i predsjedniku ŽO HDZ-a Anđelku Stričaku. Kao i mnogi drugi koje ne može manipulirati već agresijom i represijom anulira ili jednostavno isključi iz stranke, kao što je poznato već iz više slučajeva. Četvrta je godina otkako sam na Časnom sudu, ali nikad suđen, nikad osuđen; oduzeo mi je sva prava koje proizlaze iz Statuta stranke, navodi Franolić.

Objašnjavajući zašto je zapravo umoran od čekanja, Franolić ukazuje da se unatrag tri godine prijavio dva puta na natječaj za člana Uprave Hrvatskih cesta, ali i druga radna mjesta, ali bez rezultata.

- Prvi natječaj je poništen, a na drugom mi je bilo jasno da sam ispao zbog međustranačkog ustupka između HDZ-a i HNS-a i na koje je mjesto došao Alen Leverić, unatoč tome što su moje kvalifikacije značajno bolje i daleko kompetentnije. Prošle godine javio sam se i na natječaj za šefa odjela Hrvatskih cesta sa sjedištem u Varaždinu. Kad je vidio da ne može ništa, odnosno spriječiti moje imenovanje opet zbog daleko daleko najboljih kompetencija i rezultata testiranja i unatoč lobiranju za mene visokopozicioniranih stranačkih kolega - Stričak je ishodovao poništavanje natječaja. Ove godine ponovo je raspisan isti natječaj za šefa odjela Hrvatskih cesta sa sjedištem u Varaždinu, opet sam se javio i prije nekoliko dana natječaj je opet poništen, veli Franolić koji odaje priznajem predsjedniku ŽO HDZ-a za pobjedu u ovim „perfidnim i podmuklim igrama“.

Upravo je niz pokušaja da dođe do radnog mjesta, čini se, prelio kap nakon koje je Franolić odlučio izaći iz HDZ-a.

- Čekao sam dane i mjesece, čekao sam i kao mali svog oca, hrvatskog branitelja, vukovarskog branitleja, koji je jedan od rijetkih posljednjih policajaca koji je uspio izvršiti proboj po kukuruzištu i onda doći u Zagreb i podnijeti prijavak Vrhovnom zapovjedniku i prvom hrvatskom predsjedniku dr.Franji Tuđmanu. Gospodine Plenkoviću, mislim da sam dosta čekao. Odlazim časno i uzdignute glave, navodi Franolić koji zahvaljuje na suradnji svim stranačkim kolegicama i kolegama koje je susretao tijekom 18 godina staža u HDZ-u te su ga podržavali tijekom predizborne kampanje, a posebno onima koji su iskazali ljudskosti kada mu je bilo najteže.

Označeno u